Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ginkgo biloba, efect benefic în diabet. Reface celulele pancreasului care secretă insulina
22 aug, 21:46
Extractul de Ginkgo biloba ar putea avea efect benefic în diabet. Studiile unor cercetători au arătat că este capabil să redea sănătatea pancreasului.
Ginkgo biloba are efect benefic în diabet

Extractul de frunze de Ginkgo biloba, un supliment alimentar popular, poate oferi unele beneficii terapeutice în combaterea diabetului de tip 2, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Cincinnati (UC), Colegiul de Medicină.

„La șobolanii diabetici, Ginkgo biloba a avut un efect foarte bun asupra celulelor beta ale Langerhans - celulele din pancreas responsabile de secreția de insulină - prin crearea unui efect restaurator similar cu ceea ce vedem la șobolanii sănătoși non-diabetici”, spune dr. Helal Fouad Hetta, partener și om de știință postdoctoral în UC Division of Digestive Diseases. Hetta este, de asemenea, la facultatea de la Egypt's Assiut University College of Medicine in the Department of Medical Microbiology and Immunology.

Apa magnetizată, efect asemănător 

Studiul efectuat pe modele animale de către o echipă internațională formată din 13 cercetători a fost publicat în revista Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Targets and Therapy și este disponibil online. Primul autor al cercetării este Ahmed Saleh, doctorat, Universitatea Jazan din Arabia Saudită.

„Extractele derivate din Ginkgo biloba au fost frecvent utilizate în medicina tradițională și s-a dovedit că prezintă o putere antioxidantă”, spune Hetta. „Apa magnetizată, care a fost trecută printr-un câmp magnetic, a fost, de asemenea, raportată că ar reduce glicemia, pentru a îmbunătăți statutul de antioxidanți și profilurile de lipide la modelele de șobolani diabetici.” 

În acest studiu, diabetul de tip 2 a fost indus prin hrănirea șobolanilor cu o dietă bogată în grăsimi timp de opt săptămâni, urmată de injectarea intra-peritoneală a unei singure doze mici de streptozotocină, explică Hetta. Patruzeci de șobolani au fost repartizați aleatoriu la patru grupuri: un grup de control non-diabetic și trei grupuri diabetice. Un grup diabetic a servit ca un control pozitiv (diabetic), în timp ce la celelalte două grupuri li s-a administrat oral apă cu extract din frunze de Ginkgo biloba și apă magnetizată, timp de patru săptămâni.

Celulele beta ale șobolanilor diabetici au fost reduse și secreția de insulină, de asemena, a fost redusă. După ce au adăugat Ginkgo biloba și apă magnetizată la dietele lor, masa celulelor beta pancreatice și cantitatea de insulină din aceste celule s-a dovedit a crește semnificativ, aproape înapoi la nivel normal, în special în grupul tratat cu Ginkgo biloba, spune Hetta .

În plus, atât Ginkgo biloba, cât și apa magnetizată au îmbunătățit statutul anti-oxidant și au redus stresul oxidativ asociat cu diabetul de tip 2 prin reglarea în jos a celor două enzime antioxidante, glutation și superoxid dismutaza 2, în țesutul pancreatic, spune Hetta.

Recomandat doar în capsule

Aceste rezultate pentru impactul Ginkgo biloba asupra diabetului de tip 2 sunt preliminare, spune Hetta. „Avem încă nevoie de mai multe dovezi cu privire la posibilele beneficii pentru diabetul de tip 2, astfel încât există cercetări în curs”, spune Hetta. „Rezultatele noastre trebuie testate în studii clinice umane de dimensiuni mari ale eșantionului.

„Gingko biloba este una dintre cele mai vechi specii de copaci. Majoritatea produselor Ginkgo sunt realizate cu extract preparat din frunze. Majoritatea cercetărilor efectuate pe Gingko se concentrează asupra efectelor sale asupra demenței și a afectării memoriei legate de vârstă, cum ar fi boala Alzheimer și deteriorările cauzată de fluxul prea mic de sânge sau claudicație. Este disponibilă în mod obișnuit sub formă orală comprimat, extract, capsulă sau ceai. Nu este toxic atunci când este utilizat în doze mici, dar poate interacționa cu alte medicamente. "

„Nu aș recomanda consumul de semințe de Ginkgo crude sau prăjite, deoarece acestea pot fi otrăvitoare”, spune Hussein, alt colaborator la studiu. "Trebuie luată sub formă de capsulă sau în tablete. De asemenea, dacă luați în prezent medicamente, vă rugăm să consultați medicul înainte de a lua în considerare Ginkgo biloba.”

Colaboratorii la studiu au mai fost Mamdouh Anwar, Ahmed E. Zayed, Gamal Afifi, Emad Shaheen și Hassien Alnashiri, toți de la Universitatea Jazan din Arabia Saudită. Colaboratori suplimentari, de la Universitatea Assiut din Egipt, includ Manal El Sayed Ezz Eldeen, Asmaa MS Gomaa, Mahmoud Abd-Elkareem, Alaa Sayed Abou-Elhamd, Ghada Mohamed și Ahmed M. Kotb.

 

 


Ştiri Recomandate

Regizorul Ducu Darie, în spital, în stare gravă
Intervenție complicată: procedură minim invazivă, la un pacient cu traumă oculară
Operație de transplant
EXCLUSIV
Nou tip de transplant de celule stem. Un român salvează pacienții fără donator compatibil EXCLUSIV
Epidemie de listerioză, Spania: trei morți și sute de persoane infectate (OMS)
Investiții de aproape un milion de euro, pentru aparatură ultramodernă în ortopedie
Legătura dintre apnee și cancer: Studiu
Decizii, stomac gol: de ce nu e bine să iei hotărâri importante când ți-e foame
Longevitate, acte oficiale: cât a trăit cel mai bătrân om
De ce au cerut autoritățile din Vietnam să nu se mai consume carne de câine
Rod Stewart, vindecat de cancer după o luptă de doi ani
Bacteria Clostridium difficile umple spitalele din Hunedoara
Sezonul gripal. Care sunt persoanele cu cel mai mare risc de complicaţii periculoase
Țigări electronice, tutun. Ce măsură a anunțat guvernatorul statului New York
Vitamina B, cancer pulmonar: riscurile consumului în doze mari de B6 și B12
Alimente expirate la un târg din Braşov. Pericol pentru sănătatea consumatorilor
Nutriționistul te învață cum să slăbești multe kilograme
EXCLUSIV
Fructul care promite tinereţe fără bătrâneţe de peste 100 de ani
Campanie informativă de Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului
Creier, cancer: 5 beneficii ale consumului de mere
Sezonul gripal a început. Primul copil decedat
Antrenamentul care măreşte abilităţile cognitive
Mihaela Bilic: Cică n-ar fi voie să pui într-un sandviș mezeluri și brânzeturi la un loc
EXCLUSIV
Dr Anca Hâncu: jumătate dintre români au nevoie de nutriționist. EXCLUSIV
Eliminarea prețului de referință la generice, MILIARDE de euro economie și ACCES mult mai mare la terapii
Gareth Thomas, fost căpitan al echipei galeze de rugby: Trăiesc cu HIV. Am fost șantajat
Zona zoster, simptome şi diagnostic. Ce trebuie să știi
Bărbat cu arsuri, transportat cu un elicopter SMURD din Alba la București
Genunchi, tratamentul injectabil care ar putea întineri cartilajul deteriorat în teste
Mitul celor 8 ore de somn, dărâmat. Cât trebuie să doarmă femeile în funcție de vârstă
Rămășițe a peste 2.200 de fetuși, descoperire macabră în casa unui medic din Illinois
Varicele, legate de înălțimea pe care o ai. Când crește riscul
Comentarii