Diabetul, explicat pe scurt de medicii Spitalului Militar București

Diabet
Medicii Spitalului Militar București spun că ultimele raportări ale Organizației Mondiale a Sănătății atrag atenția asupra creșterii diabetului la toate categoriile de vârstă.

Diabetul, medicii. Diabetul reprezintă o boală cronică apărută când există un dezechilibru între secreţia de insulină de către pancreas şi modul în care corpul răspunde la acţiunea acestui hormon, explică medicii Spitalului Militar București pe Facebook.

"Deşi pare o patologie simplă la prima vedere prin faptul că toţi pacienţii au o trăsătură comună şi anume o valoare crescută a glicemiei plasmatice, de fapt este o boală extrem de heterogenă, a cărei prezentare clinică şi evoluţie variază în mod considerabil.
(...) Diabetul zaharat a devenit una dintre problemele majore de sănătate publică ale ultimului secol; ultimele raportări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii atrag atenţia asupra prevalenţei în creştere a diabetului zaharat la toate grupele de vârstă", susține, într-o postare pe Facebook a Spitalului, lt. col. Ciprian Constantin, medic primar Diabet, Nutritie și Boli metabolice, doctor în medicină, competenţă în Ecografie generală, Sectia Endocrinologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Rezultatele Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Pre-diabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi - realizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice – arată, pentru anul 2014, o prevalenţă a diabetului zaharat de 11,6% la populaţia între 20-79 de ani (o valoare de 2 ori mai mare faţă de raportările anterioare). Iar prevalenţa pre-diabetului (care subliniază o populație cu risc crescut de a dezvolta diabet în următorii ani) a fost de 18,4 %.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel