Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Saleh Aldasouqi, un endocrinolog de la Facultatea de Medicină a Universității de Stat din Michigan, autor principal al unui studiu pe 525 de pacienți, a explicat că dacă mănânci înainte să-ți faci analize asta nu modifică rezultatele componentelor pivot ale testului de colesterol așa cum se credea anterior. De fapt, postul pentru aceste analize poate provoca hipoglicemie la pacienții cu diabet zaharat.
Iau medicamente, dar sar peste micul dejun
„Hipoglicemia este o problemă trecută cu vederea, dar pe care o constatăm din când în când, la pacienții cu diabet zaharat, care vin să-și facă analize după ce au sărit peste micul dejun", a explicat Aldasouqi. „Pacienții continuă să ia medicamentele pentru diabet zaharat, dar nu mănâncă nimic, ceea ce duce la niveluri scăzute de zahăr în sânge, care produc un eveniment hipoglicemic pe drumul spre laborator și apoi, spre casă, ceea ce îi pune pe ei, dar și pe cei din jurul lor, în pericol", arată el. Acest tip de hipoglicemie este numit FEEHD (Fasting-Evoked En Route Hypoglycemia in Diabetes). Specialistul spune că pacienților diabetici trebuie să li se spună că asta le pune viața în pericol și că trebuie să mănânce.
Hipoglicemia se întâmplă atunci când nivelurile de zahăr din sânge scad sub 70 mg / dl și poate provoca leșin, confuzie și chiar pierderea conștienței. Hipoglicemia severă poate provoca vătămări acute pacientului sau altor persoane, mai ales dacă duce la căderi sau la accidente cu autovehicule.
Aldasouqi a spus că „postitul" înainte de analize se bazează pe orientările din anii 1970, iar studii mai noi arată că acesta de fapt nu mai este necesar. Canada și Europa și-au modificat deja ghidurile și nu mai pretind postul pentru testele lipidice, spre exemplu.
Întrebați medicul ce să faceți
„Încurajăm pacienții care primesc trimiteri pentru un test de laborator să-și întrebe medicul dacă postul înainte de analize este cu adevărat necesar, și dacă da, cum ar trebui să ia medicamentele de diabet cât timp se abțin de la mâncare, pentru a înțelege modificările din glicemia lor", a spus Aldasouqi, într-un material dat publicității de Universitatea de Stat din Michigan.
„Acest tip de hipoglicemie este trecut cu vederea în practica clinică și ne propunem să aducem această problemă la lumină și să educăm în continuare medici și pacienți cu privire la consecințele postului în timp iau medicamentele pentru diabet zaharat".
Studiul realizat de Aldasouqi și echipa sa a implicat 525 de pacienți cu diabet zaharat și a fost efectuat la două clinici de endocrinologie din Michigan. Pacienții au răspuns la un chestionar de două pagini și au fost excluși din studiu dacă nu făcuseră teste de laborator în ultimele 12 luni. Aldasouqi intenționează să efectueze un studiu mai amplu, bazat pe populație, pentru a determina prevalența acestui tip de hipoglicemie indusă în populația generală.
Studiul poate fi consultat integral AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...