Diabetici: alimente care întăresc sistemul imunitar și au un indice glicemic scăzut

Diabet
Iată câteva alimente care stimulează imunitatea pentru persoanele care suferă de diabet.

Diabetul, în special diabetul de tip 2, este una dintre cele mai frevente amenințări la adresa sănătății omenirii. Această boală tăcută poate face ravagii în corp și poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral, leziuni ale nervilor, boli oculare, boli cronice de rinichi și multe altele. De asemenea, slăbește sistemul imunitar, făcându-l predispus la infecții.

O persoană care suferă de diabet este predispusă la infecții ale picioarelor, infecții cu ciupeerci, infecții ale tractului urinar etc. Cea mai bună modalitate de a atenua riscul de a dezvolta infecții și de a vă stimula imunitatea este utilizarea medicamentelor și a respecta un stil de viață sănătos. Aceasta include somn adecvat, exerciții fizice consecvente și alimentație sănătoasă.

Dar este important pentru oricine să aibă un sistem imunitar întărit cu o varietate de nutrienți, cu atât mai mult pentru cei cu diabet.

CITEȘTE E DC MEDICAL: Alimentele care scad nivelul colesterolului ridicat

Iată cinci alimente care întpresc sistemul imunitar și sunt bune pentru diabetici

Năut

Năutul conține proteine, vitaminele A, D și E și zinc - toate acestea fiind grozave pentru diabetici. Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge pot afecta sănătatea inimii, dar zincul prezent în năut poate ajuta și la reducerea acestui risc. De asemenea, este bogat în fibre, care pot ajuta la reducerea glicemiei din sânge, ceea ce o poate stabiliza și mai mult.

Morcovi

În timp, diabetul poate duce la probleme de vedere, cataractă și glaucom. Beta-carotenul și luteina prezente în morcovi pot ajuta la prevenirea daunelor. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina A, care este excelentă pentru sistemul imunitar. Are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu va crește glicemia.

Nuci și oleaginoase

Nucile sunt bogate în vitamina E, un alt antioxidant extrem de important pentru persoanele cu diabet. Potrivit unui studiu publicat în Diabetes Care, vitamina E îmbunătățește controlul glicemic la persoanele care suferă de diabet. Această vitamină susține și sistemul imunitar.

Ardei gras

Ardeii grași conțin vitamina C – o vitamina puternică care ajută la întărirea sistemului imunitar și la eliminarea radicalilor liberi, care pot duce la deteriorarea celulelor. De asemenea, ajută la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge și la promovarea sănătății pielii.

Fructe de mare și pește gras

Acizii grași Omega-3 găsiți în pești precum somonul, sardinele și macroul sunt grozavi pentru a vă stimula imunitatea. Studiile sugerează că acizii grași omega-3 nu au un impact direct asupra diabetului de tip 2, totuși, pot ajuta la întărirea sistemului imunitar prin îmbunătățirea activității celulelor albe din sânge.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel