Diabet. Vitamina care ar putea preveni pierderea vederii

Vitamina A ar putea îmbunătăți funcția vizuală redusă la pacienții cu diabet zaharat, arată studiile.

Studiul (link direct), care apare în The American Journal of Pathology, arată că există o legătură între deficiența de vitamina A și pierderea vizuală asociată cu retinopatia diabetică timpurie.

 

Retinopatie diabetică

Potrivit National Eye Institute, retinopatia diabetică este o afecțiune a ochilor care poate duce la pierderea vederii la pacienții cu diabet. În stadiul mediu, până la avansat, afecțiunea apare din cauza deteriorarii vaselor de sânge din retina.

Persoanele cu diabet au un risc ridicat de zahăr în sânge. Zahărul poate provoca blocarea vaselor de sânge, rezultând în sângerări. Ochiul poate dezvolta noi vase de sânge, dar acestea de obicei nu funcționează bine și, de asemenea, pot sângera ușor.

 

Vitamina A

Vitamina A este estențială pentru vedere. Aceasta ajută la dezvoltarea unei proteine ​​care permite retinei să absoarbă lumina, care este legată de cromoforul 11-cis-retinal.

 

Potrivit noului studiu, există dovezi care sugerează că diabetul poate duce la deficiențe de vitamina A și că 11-cis-retină este mai mică la șobolani cu diabet zaharat.

Cercetătorii afirmă că ar putea exista o legătură între diabet, deficiența de vitamina A și pierderea timpurie a vederii caracteristice unor cazuri de retinopatie diabetică.

 

Studiul integral, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel