Generația Z și tinerii Millennials...
Deși consumul de fructe oferă organismului vitamine și minerale esențiale, anumite tipuri de fructe pot determina creșterea nivelului de zahăr din sânge, deoarece acestea sunt descompuse rapid de organism.
Aceste tipuri de fructe au un indice glicemic ridicat (IG), menționează CuraLife.
„Indicele glicemic reprezintă baza fiziologică a ierarhizării alimentelor în funcție de efectul lor asupra glicemiei. Indexul glicemic indică acțiunea alimentului asupra pancreasului. Astfel, cu cât un indicele glicemic este mai mare, cu atât acel aliment va forța pancreasul să producă o cantitate mai mare de insulină, iar sănătatea este periclitată”, preciza mai demult prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
„Cheia este să consumi fructele cu moderație, deoarece este important să te asiguri că nu metabolizezi prea multe grame de carbohidrați prin consumul de fructe”, avertizează CuraLife.
Pepene verde
Pepene galben
Ananas
Fructe uscate (smochine, curmale, stafide)
Banane.
„Cele mai bune fructe pentru diabetici sunt cele cu IG scăzut”, precizează CuraLife:
Mure
Portocale
Căpșune
Avocado
Cireșe acre
Prune
Grapefruit
Pere
Mere
Nectarine
Piersici
Afine.
CuraLife explică: „Fructele conțin fructoză, un zahăr natural, astfel încât consumul acestuia ca gustare sau desert îți va satisface pofta de dulce, oferindu-ți, în același timp, substanțe nutritive benefice".
Citește și 5 mituri despre diabetul zaharat, desființate de un expert
Dr. Sarah Brewer, medic de familie și specialist în diabet, recomandă fructele într-o dietă bazată pe plante: „Urmarea unei diete sănătoase, mai bazată pe plante (cu un conținut scăzut de fibre, cu un indice glicemic scăzut, doar cu carbohidrați sănătoși, cum ar fi cerealele integrale, leguminoase, fructe), poate ajuta la gestionarea diabetului de tip 2”.
Mulți oameni au diabet de tip 2 fără să-și dea seama. Acest lucru se datorează faptului că simptomele nu te fac neapărat să te simți rău:
Urinezi des, mai ales noaptea
Ți-e sete mereu
Senzație de oboseală
Slăbiciune
Mâncărime în jurul organelor genitale
Rănile se vindecă mai greu
Vedere neclară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...