Dezvoltarea unor vaccinuri împotriva noului virus chinez a început în Statele Unite

Cercetătorii de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite şi cei ai grupului Johnson & Johnson au demarat procedurile de dezvoltare a unor vaccinuri potenţiale împotriva noului tip de coronavirus apărut în China, 2019-nCoV, însă această activitate va dura mai multe luni, au anunţat marţi coordonatorii proiectului.

"Am lansat deja procedura de dezvoltare a unui vaccin la NIH alături de mai mulţi colaboratori ai noştri", a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), într-o conferinţă de presă organizată la Washington, notează Agerpres. 

Dezvoltarea noilor vaccinuri se bazează pe colaborarea cu compania de biotehnologie Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, finanţată pentru acest proiect de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, o organizaţie de tip parteneriat public-privat.

Anthony Fauci a recunoscut că este posibil ca epidemia să scadă în intensitate înainte ca un vaccin să fie obţinut, aşa cum s-a întâmplat în cazul epidemiei de SARS din 2002-2003.

Va fi nevoie de trei luni pentru a demara un test de fază 1, apoi de trei luni pentru a obţine datele necesare, înainte de eventuala lansare a unui test de fază 2 pe un eşantion mai mare de persoane, a precizat acelaşi medic.

"Vom avansa ca şi cum ar trebui să implementăm deja vaccinul. Avem în vedere cele mai grave scenarii, în cazul în care această epidemie se va intensifica", a completat el.

La fel cum a subliniat în aceeaşi conferinţă de presă şi Alex Azar, secretarul pentru Sănătate, Anthony Fauci i-a îndemnat pe oamenii de ştiinţă chinezi să îşi îmbunătăţească cooperarea cu cercetătorii americani.

La scurt timp după aceea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Guvernul chinez au anunţat că s-au pus de acord pentru a trimite experţi internaţionali în China. Autorităţile de la Washington au cerut celor de la Beijing încă din 6 ianuarie să permită accesul specialiştilor americani în epidemii, a dezvăluit Alex Azar.

Directorul ştiinţific de la Johnson & Johnson, Paul Stoffels, a declarat marţi într-un comunicat că această companie lucrează la un vaccin, folosind aceeaşi tehnologie ca cea utilizată împotriva virusului Ebola, în prezent administrată în Republica Democrată Congo şi în Rwanda.

"Aceeaşi tehnologie a fost utilizată pentru a dezvolta candidaţii noştri vaccinali contra Zika şi VIH", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel