Dezvăluirile unui pacient din Constanța: bolnavi COVID pe jos, acoperiți doar cu cearșaful
20 Martie, 18:21

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Un bărbat, internat în urmă cu 4 luni într-un spital din Constanța, a filmat scene șocante cu bolnavi COVID care stau pe jos, sunt înveliți doar cu cearșafuri și fără vreun cadru medical în jur.

Ion Duțescu, un bărbat internat în urmă cu 4 luni la Spitalul Județean Constanța cu o pancreatită acută, a dat publicității imagini în care se văd cum bolnavi de COVID stau pe jos și sunt acoperiți doar cu cearșafurile de pe pat și nicio asistentă sau vreun alt cadru medical nu îi monitorizează. 

”În timpul spitalizării am văzut ceva inimaginabil din partea personalului, mai ales din partea asistentelor. Pacientul care avea hemoragie abdominală venise cu o seară înainte la urgență (...) dar a fost trimis înapoi acasă, iar a doua zi a venit înapoi în stare de leșin, cu salvarea. A fost internat în salon cu mine. Omul avea hemoragie, pierduse foarte mult sânge și a făcut stop. Dacă nu eram eu să anunț să vină să îl resusciteze probabil că omul deceda. Pe lângă asta, a venit într-un târziu o asistentă și i-a pus o perfuzie cu sânge deoarece pierduse foarte mult, după care a plecat. Perfuzia s-a oprit. (...) Am așteptat o jumătate de oră, omul era inconștient în pat, nimeni nu a venit. Până la urmă m-am sculat din pat și m-am dus eu (...), am strigat să vină. Au venit, au reglat ce au reglat acolo, după 10 minute s-a oprit iar. Am mai așteptat, m-am dus din nou. Mi-au spus (asistentele - n.r.) să îmi văd de treaba mea că m-am găsit eu mai deștept, că nu am eu treabă cu pacientul. Păi bine, doamnă, am zis, pot să stau eu să văd cum omul moare? ...”, a afirmat bărbatul, potrivit Antena 3.

Reprezentanții Spitalului au declarat că se va face o anchetă în acest caz.
G Ad:

Ştiri Recomandate

Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate
5 moduri de a scăpa de energia negativă din casa ta
Prof.dr. Gabriel Onișccu. Foto: organdonationscotland.org
EXCLUSIV
4 remedii naturale pentru buzele crăpate și uscate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri