Dezvăluire teribilă despre pâine. Poate duce la cancer: Produce compuși toxici. Pune o mare presiune

paine - FOTO: Freepik@drobotdean
Dezvăluire teribilă despre pâine. Poate duce la cancer. Cum se întâmplă acest lucru a explicat un medic oncolog.

Ce se întâmplă când mănânci pâine prăjită. Un expert a emis o avertizare privind sănătatea celor care mănâncă în fiecare dimineață pâine prăjită.

Un profesor a dezvăluit de ce nu ar trebui niciodată să mâncați pâine prăjită arsă, deoarece acest aliment de zi cu zi simplu ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru sănătate dacă o lăsați prea mult timp în prăjitor.

Cu statisticile îngrijorătoare care arată că unul din doi dintre noi va dezvolta cancer în timpul vieții noastre, este deosebit de important să facem tot posibilul pentru a ne proteja împotriva acestei boli mortale. În timp ce genetica contribuie la un procent din riscul nostru de a dezvolta cancer și alte boli grave, alegerile noastre de stil de viață pot, de asemenea, să aibă un impact semnificativ nu doar în reducerea riscului, ci și în modul în care organismul nostru luptă împotriva bolii dacă ne îmbolnăvim.

Pâinea prăjită, factor de risc pentru cancer

Un oncolog consultant de la spitalele Bedford și Addenbrooke a efectuat cercetări asupra modului în care stilurile de viață ale oamenilor influențează sănătatea și șansele lor de a dezvolta boli grave. El a dezvăluit un obicei pe care mulți dintre noi îl avem și care poate pune în pericol grav sănătatea.

Profesorul Robert Thomas a dezvăluit că există schimbări simple pe care le putem face și a avertizat împotriva obiceiurilor pe care s-ar putea să nu realizăm că ne pot dăuna grav sănătății. Unul dintre acestea este mâncatul de pâine prăjită arsă. Pe lângă faptul că nu prea este gustoasă, poate crește, de asemenea, riscul de cancer.

”Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că grilarea sau coacerea alimentelor bogate în amidon sau zahăr (cum ar fi pâinea) la temperaturi ridicate produce compuși toxici numiți acrilamide, care pot deteriora ADN-ul și pot pune o mare presiune asupra sistemului imunitar în timp.

Și, ca regulă generală, cu cât sunt mai închise la culoare, cu atât conțin mai multe acrilamide”, a spus oncologul, potrivit Express.

Vezi și: Apa filtrată acasă: care sunt cele mai sigure metode. Cum să îmbunătățești calitatea apei de la robinet

Alimentele prăjite sau coapte, periculoase pentru sănătate

Din acest motiv, el a avertizat împotriva consumului excesiv de alimente bogate în amidon prăjite sau coapte, deoarece în timp, impactul lor ar putea fi foarte periculos. Chiar dacă nu mâncați pâine prăjită arsă, s-ar putea să vă placă să adăugați puțină gem delicios pe pâine dimineața, dar și acest obicei trebuie să înceteze, potrivit profesorului Thomas.

Zahărul este direct legat de creșterea riscului de cancer, așa că el sugerează înlocuirea acestui topping dulce cu avocado, deoarece este bogat în grăsimi sănătoase și este și mai sățios.

Un alt sfat simplu, dar vital, pe care l-a împărtășit este să vă asigurați că vă spălați dinții în fiecare seară. El a spus că peste 60 de studii la nivel mondial au legat igiena dentară precară de cancerul din gură și gât. Două studii mai recente au arătat că ADN-ul găsit în cavități este prezent și în genele cancerului de colon, dar nu în cele normale.

Vezi și: Ceaiul care combate durerile menstruale și insomnia. Toți românii îl au acasă

El a mai spus că, în ciuda temerii noastre față de expunerea la soare, de fapt avem nevoie de puțin soare, deoarece poate ajuta la prevenirea cancerului de rinichi, de prostată, de colon și chiar de piele. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să nu vă ardeți la soare. Corpurile noastre folosesc vitamina D pe care o obținem de la soare pentru a încetini creșterea cancerului și a întârzia răspândirea acestuia.

El a indicat un studiu asupra persoanelor cu melanom care li s-a spus să evite soarele. Cei care au ignorat sfatul au avut un risc mai mic ca boala să se răspândească în alte părți ale corpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Primul semn că ai o criză biliară
Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel