DEZINFECTANTUL pe care să nu-l folosești niciodată! AVERTISMENTUL FDA

Dezinfectanți. Foto: Pixabay
FDA (Agenția americană pentru alimente și medicamente) a emis mai multe avertismente legate de o substanță găsită în dezinfectanți, care este periculoasă pentru sănătate!

FDA avertizează consumatorii și furnizorii de servicii medicale că a descoperit o creștere accentuată a produselor de dezinfectare a mâinilor care pe etichetă au ca substanță inclusă etanol (cunoscut și sub denumirea de alcool etilic), dar care au au fost contaminate cu metanol.

Metanolul nu este un ingredient acceptabil pentru dezinfectanții pentru mâini și nu trebuie utilizat datorită efectelor sale toxice. FDA a compus o listă de dezinfectanți pentru mâini testați site-ul agenției, care este actualizată la zi, pe măsură ce sunt descoperite produse periculoase. Ancheta FDA cu privire la metanol la anumiți producători este în desfășurare.

FDA recomandă americanilor să nu folosească produsele potențial contaminate cu metanol din această listă. „Această listă prezintă informațiile de pe etichetele de dezinfectanți pe care consumatorii trebuie să le utilizeze pentru a identifica un produs care a fost testat de FDA și care a conținut metanol. FDA sfătuiește consumatorii să nu folosească dezinfectanți de la aceste companii sau produse cu aceste nume sau numere NDC”, arată Agenția, într-un comunicat.

LISTA completă cu produsele care au fost contaminate o găsiți AICI: 

Expunerea substanțială la metanol poate produce greață, vărsături, cefalee, vedere încețoșată, orbire permanentă, convulsii, comă, leziuni permanente ale sistemului nervos sau deces. Deși toate persoanele care folosesc aceste produse sunt expuse riscurilor, copiii mici care ingerează accidental aceste produse, precum și adolescenții și adulții care beau aceste produse ca un substitut de alcool (etanol), sunt cel mai expuși riscului de intoxicații cu metanol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel