Detoxifiere: 7 moduri simple și eficiente de a elimina toxinele din organism

Detoxfiere      Foto: Pixabay
Detoxifierea este foarte importantă pentru sănătatea noastră. Iată câteva metode simple de detoxifiere. 

Organismul ar trebui detoxifiat regulat, pentru a evita problemele de sănătate. În timpul procesului, ficatul nostru este stimulat cu diferite moduri de a elimina toxinele din organism, care se acumulează după o mulțime de toxine.

Cu ajutorul detoxifierii, depunerile nocive de toxine sunt eliminate din rinichi ți intestine, printre altele. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui și o alimentează cu nutrienți, ajută la întărirea imunității, protejându-ne astfel de mai multe boli. 

Iată câteva metode simple care detoxifică organismul

1. Apă sau apă cu lămâie

Puteți alege un pahar cu apă cu lămâie sau o ceașcă de ceai verde și în curând digestia, pielea, metabolismul și alte probleme de sănătate se vor îmbunătăți. De asemenea, asigurați-vă că beți 2-3 litri de apă și spuneți la revedere grăsimilor și zahărului în plus.

2. Mâncați mai multe fructe, legume și alimente ușoare

După ce ați consumat o mulțime de alimente grele și consistente, este recomandabil să alegeți alimente ușoare și să includeți mai multe fructe și legume în dietă, deoarece acestea vor ajuta la relaxarea sistemului digestiv și, de asemenea, sunt încărcate cu mulți nutrienți, în special antioxidanți, care vă vor ajuta să vă curățați corpul și să preveniți stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi.

3. Consumați probiotice

Probioticele sunt bacteriile bune care ajută la menținerea sănătății intestinale și la combaterea bacteriilor dăunătoare. Se pot include printre altele iaurt, zară, kimchi și chefir. Includeți probiotice și intestinul va fi mult mai sănătos.

4. Evitați junk-food și alimentele procesate în timp ce vă detoxifiați

Ar trebui să spuneți la revedere alimentelor procesate și alimentelor considerate „junk-food” pentru câteva zile și, între timp, corpul va elimina deșeurile și toxinele. 

5. Faceți exerciții

Antrenamentul este o altă modalitate excelentă de a elimina grăsimile și toxinele suplimentare din organism. Exercițiile cardio simple vă vor ajuta să transpirați și, împreună cu transpirația, o mulțime de toxine vor fi eradicate și același lucru vă va face să vă simțiți mai bine.

6. Dormiți suficient

Dezintoxicați-vă, având un somn sănătos timp de 8-9 ore și în același timp, corpul se va reîncărca și va întineri prin eliminarea toxinelor din organism.

7. Miere în loc de zahăr

Zahărul, după cum știm, sunt calorii goale și dăunează doar organismului, deoarece aproape că nu oferă nicio nutriție. După ce consumăm o mulțime de dulciuri, în mod ideal ar trebui să reducem cantitatea de zahăr, precum și aportul de sare. Și încercați să evitați deserturile pentru câteva zile. Dacă aveți poftă de ceva dulce, alegeți fructe sau includeți înlocuitori, cum ar fi miere. Nu numai că sunt un înlocuitor excelent al zahărului, ci și hrănitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel