Desertul care nu îngrașă și care scade colesterolul. E un deliciu de iarnă încărcat cu vitamine

mere si nuci - FOTO: Freepik@3DdarkZone
Tuturor ne plac deserturile, dar mulți dintre noi suntem mai atenți la cântar decât la pofte. Există, totuși, un desert care nu doar că nu îngrașă, dar este și foarte sănătos. Are capacitatea de a scădea colesterolul.

Cel mai sănătos și delicios desert există. În plus, acesta nici măcar nu îngrașă. Desertul care nu îngrașă și care scade colesterolul se prepară din doar două ingrediente. Dar în toată seriozitatea, prăjiturile, fursecurile și bomboanele cu siguranță câștigă în ceea ce privește deserturile de sărbători - și cu motiv.

Cu toate acestea, ele nu sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătatea inimii. Nu numai că sunt încărcate cu zahăr și alte ingrediente nesănătoase, dar majoritatea dintre noi se bucură de prea multe astfel de dulciuri în numele sărbătorilor și al distracției festive.

Nu numai că această rețetă include scorțișoară și tot ce e plăcut, dar este și plină de fulgi de ovăz sănătoși pentru inimă, nuci și stafide. Și nu poți greși cu ceva cald și prăjituros când afară e frig.

Merele coapte cu nuci, desertul sănătos care nu îngrașă

Ajută la reducerea colesterolului LDL (cunoscut și ca "colesterolul rău") cu fulgi de ovăz și fibre solubile bogate în nutrienți găsite în mere. Susține scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului cu acizii grași omega-3 din nuci, precum și polifenoli găsiți în mere. Îmbunătățește în general sănătatea inimii cu stafidele care oferă magneziu, potrivit Northeast Georgia Health System.

Iată ingredientele pentru rețetă (se poate multiplica pentru grupuri mai mari):

- 4 mere de mărime medie

- 1/4 cană zahăr brun

- 1/4 cană fulgi de ovăz 

- 1/4 cană nuci tocate

- 1/4 cană stafide

- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată

- 1/4 linguriță nucșoară măcinată

-  praf de cuișoare măcinate

- o lingură unt nesărat, tăiat în 4 bucăți

- o cană apă fierbinte

Mere coapte și nuci - FOTO: Freepik@timolina

Merele coapte, sursă de vitamine

Nu e de mirare că se vorbește atât de mult despre această delicatesă - un adevărat izvor de sănătate. Este dificil să găsești un fruct similar, înzestrat cu aceeași compoziție vindecătoare.

Se recomandă să le consumăm în mod regulat, nu doar de către medici, ci și de către nutriționiști. Consumul de mere coapte poate înlocui întregul complex de vitamine și minerale. Acestea conțin potasiu, zinc, mangan, vitamina A, E, C, PP, H, un grup de vitamine B1, B2, B6 și pectină. Cu o astfel de compoziție unică, nu apare avitaminoza, potrivit How to Get Rid.

Beneficiile merelor coapte

Oricine a experimentat o lipsă de fier în organism ar trebui să consume mere coapte. Acest lucru va proteja împotriva anemiei și va ajuta în lupta împotriva anemiei sau a tulburărilor sistemului cardiovascular. Două bucăți ale acestei delicatese dulci sunt suficiente pentru a nu simți nevoia acestui element chimic.

Merele în sine nu au calități antimicrobiene directe, dar sunt capabile să producă elemente care întăresc sistemul imunitar. Ele stimulează funcțiile de protecție pentru a lupta împotriva bolilor. 

Valoarea ridicată a fructului se datorează conținutului de vitamina C - 9mg. Aceasta conferă o aciditate unică și reduce inflamația, ajută la întărirea vaselor de sânge și la distrugerea virusurilor.

Merele coapte conțin diverse antioxidante care ajută în lupta împotriva îmbătrânirii pielii, împiedică dezvoltarea cancerului. Datorită lor, metabolismul este stabilizat, ceea ce asigură o regenerare celulară corectă și previne mutațiile către cancer.

Pectina, care face parte din merele coapte, vă va proteja de substanțele toxice și va participa la eliminarea colesterolului. Vitamina B împreună cu pectina va conferi pielii prospețime și va iniția procesul de rejuvenare naturală.

Vitamina A conținută în merele coapte va proteja vederea de schimbările legate de vârstă și de infecțiile oculare. Conținutul de calciu și potasiu normalizează funcționarea mușchiului inimii, menține tonusul vascular și normalizează presiunea arterială.

Calciul, chiar și în cantități mici, are un efect pozitiv asupra stării părului, unghiilor și articulațiilor. Dacă există o deficiență semnificativă a acestui element chimic, se recomandă să se completeze dieta cu alimente bogate în calciu. Complexele de vitamine speciale sunt eficiente și umplu rapid deficiența.

Merele coapte sunt foarte populare datorită utilizării lor în dietetică. Acestea contribuie la un rezultat tangibil al dietei fără cheltuieli financiare semnificative. Merele sunt capabile să normalizeze sistemul digestiv datorită conținutului ridicat de fibre vegetale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel