Dermatita sau alergia, provocate de îmbrăcămintea din material sintetic

Canicula afectează pacienții cu boli psihice sau cronice
Îmbrăcămintea din material sintetic poate provoca reacții precum dermatita sau alergia. Medicii dermatologi recomandă evitarea acestora, cel puțin pe timpul verii.

Dermatitele și alergiile nu sunt specifice doar primăverii, atunci când persoanele alergice au reacții în general la polen. Odată cu sezonul cald, alergiile și dermatitele pot să apară din cauza îmbrăcămitei, dacă este din material sintetic.

Medicii dermatologi recomandă să evităm, pe cât posibil, hainele din materiale sintetice, mai ales vara, atunci când transpirăm mai mult. Ca alternativă, specialiștii recomandă inul sau bumbacul, pe timp de vară.

Medicul deratolog Manuela Răvescu a spus la „Observator”: „Hainele din materiale sintetice, spre deosebire de cele din fibre naturale, nu absorb transpirația. Din contră, o resipng și o împing la loc în piele, astfel încât pe pielea noastră se creează un mediu foarte cald și umed, care de fapt este mediul ideal pentru înmulțirea bacteriilor, a ciupercilor de tot felul.

Pot apărea diverse reacții adverse, de la simple iritații, care sunt mai frecvente la persoanele cu piele sensibilă și la copii, până la dermatită de contact alergică, dermatită de contact iritativă și reacții alergice, cu manifestare sistemică, adică cu manifestări asemănătoare unei răceli: secreții nazale, secreții lacrimale.”

Potrivit ei, reacțiile pot să apară imediat, sau după mai multe ore, sau chiar zile. „Cu cât mai multe zile purtăm haine din material sintetic, cu atât reacțiile pot fi mai grave”,a mai spus ea.

În plus, medicul dermatolog recomandă ca oric haină nouă, înainte de purtare să fie spălată, astfel că pe lângă microbi, se vor înlătura și o parte din chimicalele care au fost folosite în materialul textil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel