Depresia, influențată de amintirile negative

Stres, depresie, singurătatge. Foto: Pixabay
Depresia este influențată de amintirile negative, spun cercetătorii. Ei au descoperit că amintirile negative sunt mai pregnante decât cele pozitive la depresivi.

Manifestările fizice ale amintirilor negative la nivelul hipocampului ar putea sta la baza simptomelor cognitive ale depresiei, potrivit cercetărilor efectuate la șoareci publicate în JNeurosci. Inhibarea acestor manifestări ar putea fi o cale de tratament viitoare.

Grupurile de neuroni care sunt activate după o experiență sunt considerate reprezentarea fizică a memoriei. Aceste așa-numite engrame din hipocamp ar putea fi implicate în depresie, care se caracterizează prin revenirea în minte mai rar a amintirilor pozitive, și mai des a amintirilor negative.

Într-un model de șoarece cu depresie, Tak Pan Wong și colegii de la Douglas Hospital Research Center au menționat engramele care s-au format după ce șoarecii au experimentat stresul social și au examinat comportamentul lor de evitare socială.

Același stresor, comportamente diferite

Chiar dacă toți șoarecii au avut același stresor, doar unii au afișat comportamente de depresie, ceea ce indică o predispoziție la dezvoltarea depresiei.

Șoarecii predispuși la depresie au afișat concentrații mai mari de celule engram în comparație cu șoarecii mai puțin sensibili, iar densitatea celulelor a fost corelată cu nivelul comportamentului de evitare socială.

Activarea celulelor engram a crescut comportamentul de evitare socială în timp ce suprimarea celulelor a scăzut-o, ceea ce sugerează un rol în simptomele cognitive ale depresiei.

Engrama se referă la urma lăsată de activitatea unui excitant asupra sistemului nervos central.

 

Sursa: AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel