Degetele mâinilor, semne ale unei boli mortale. Dacă observi ASTA, mergi urgent la medic

degetele mainilor - FOTO: Freepik
Felul în care arată degetele mâinilor ar putea fi un mare semnal de alarmă. Ai putea suferi de o boală mortală. Semnul la care să fii foarte atent.

Degetele mâinilor pot spune multe despre sănătatea ta. Semnul mai puțin cunoscut pe vârfurile degetelor care ar putea avertiza asupra unui ucigaș tăcut. Dacă observi acest simptom colorat, ar trebui să cauți ajutor medical urgent.

Degetele mâinilor, semne ale pnumoniei

Așa cum se întâmplă în multe afecțiuni, pneumonia este o boală extrem de periculoasă pentru persoanele vulnerabile, inclusiv pentru cei în vârstă și foarte tineri. Aceasta apare atunci când plămânii devin inflamați, de obicei din cauza unei infecții precum gripa și COVID-19.

Unele tipuri de pneumonie pot fi de fapt contagioase, dacă persoana infectată tușește, strănută sau vorbește, eliberând picături respiratorii în aer, pe care alții le inspiră apoi.

Vezi și: Bianca Brad, mesaj cutremurător după ce a aflat că Rona Hartner a murit: Dumnezeu să o odihnească și să aibă grijă de fetița ei de acolo de sus

Pneumonia, creștere explozivă în China

Organismele de sănătate din întreaga lume și-au exprimat îngrijorările în legătură cu o creștere a cazurilor de pneumonie la copii în China. Situația a ajuns la punctul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut o solicitare oficială autorităților chineze pentru ”informații detaliate” despre epidemie.

În timp ce mulți oameni se vor recupera de la pneumonie într-o săptămână, boala poate fi severă, ducând la spitalizare sau chiar la deces. Prin urmare, este vital să observi orice semn potențial al bolii.

Pneumonia, simptome

Multe dintre simptome sunt cele pe care le-ai aștepta de la o infecție pulmonară, cum ar fi tusea, dificultățile de respirație și durerea în piept. Cu toate acestea, există și unele semne mai neobișnuite pe care nu te-ai aștepta să le găsești.

Un astfel de semn poate apărea la nivelul degetelor, potrivit Express. Unghiile care devin albastre sunt un simptom ”obișnuit” al pneumoniei. Pielea, buzele sau vârfurile degetelor care ”par albastre” pot semnala, de asemenea, boala la copii.

”Simptomele pneumoniei pot varia de la ușoare la severe, în funcție de cauza bolii și de starea generală de sănătate”, explică WebMD.

Cu toate acestea, avertizează că multe dintre simptomele comune pot fi confundate cu cele ale unei răceli sau gripe.

Alte semne de care ar trebui să ții cont includ:

- Febra mare, până la 40,5 grade Celsius

- Tusea cu mucus verde, galben sau sânge

- Frisoane care te fac să tremuri

- Sensația că nu poți să-ți recuperezi respirația, în special atunci când te miști mult

- Oboseală extremă

- Lipsa poftei de mâncare

- Durere ascuțită sau înțepătură în piept (pe care ai putea s-o simți mai mult când tușești sau iei o respirație adâncă)

- Transpirații excesive

- Respirație și bătăi rapide ale inimii

- Confuzie (la persoanele în vârstă).

Vezi și: De ce să renunți la diete. Cum știi când îți e foame și ce înseamnă mâncatul intuitiv

Pneumonia, simptome greu de observat în rândul copiilor

Când copiii au pneumonie, simptomele pot fi ”mai greu de observat”. Dar acestea pot include:

- Respirație rapidă

- Dificultăți de respirație

- Febră

- Tuse

- Respirație șuierătoare.

Simptomele la sugari pot fi vagi, cum ar fi agitația sau dificultatea în hrănire. Dacă tu sau o persoană dragă experimentați simptome de pneumonie, ar trebui să programați o vizită la medicul de familie.

Conform NHS, ar trebui să sunați la 112 sau să mergeți la Urgențe dacă:

- Aveți dificultăți în a respira - vă sufocați, vă înecați și nu puteți vorbi

- Aveți pielea palidă, albastră sau pete albe, buze sau limbă

- Vă simțiți brusc confuzi - de exemplu, nu știți unde sunteți

- Nu puteți trezi bebelușul.

Pneumonia, ce este

Pneumonia este o infecție a plămânilor care poate afecta unul sau ambii plămâni. Această afecțiune poate fi cauzată de bacterii, virusuri, fungi sau alte microorganisme. Când cineva dezvoltă pneumonie, alveolele (mici saci de aer) din plămâni devin inflamate și se umplu cu lichid, ceea ce face dificilă respirația.

Există diferite tipuri de pneumonie, iar simptomele pot varia în funcție de agentul cauzator și de starea generală de sănătate a persoanei. Pneumonia poate afecta o gamă largă de persoane, dar este adesea mai gravă în cazul persoanelor cu sistem imunitar slăbit, vârstnici sau copii mici.

Vezi și: Ceaiul care ameliorează răul de mișcare și greața. Combate inflamația, bolile degenerative și menține sănătatea inimii și a creierului

Pneumonia, tratament

Tratamentul pneumoniei depinde de cauza specifică a infecției. În general, pneumoniile de cauză bacteriană sunt tratate cu antibiotice, în timp ce cele cauzate de virusuri nu răspund la antibiotice și pot necesita alte abordări terapeutice.

Este crucial să consulți un medic pentru diagnosticul și tratamentul adecvat al pneumoniei. Auto-medicația sau neglijarea simptomelor poate duce la complicații severe. Este, de asemenea, important să îți continui tratamentul până la finalizare, chiar dacă simptomele încep să se amelioreze, pentru a preveni recidiva infecției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel