Degete groase sau umflate. Cauze și remedii

Pierderea în greutate poate ajuta la reducerea excesului de grăsime de pe degete și restul corpului. Dar dacă degetele dvs. se simt puțin mai umflate decât de obicei, este posibil să vă confruntați cu o retenție de fluid.

După cum se dovedește, există măsuri pe care le puteți lua chiar acum pentru a ajuta la minimizarea acestor simptome.

O cauză pentru care degetele pot să pară mai groase, ar  putea fi retenția de lichide, cunoscută și sub denumirea de edem, potrivit Clinicii Mayo. Excesul de lichid poate fi prins în țesuturile corpului și poate fi deosebit de proeminent la mâini, brațe, picioare, glezne și picioare. În unele cazuri, lichidul se poate aduna în degete, făcându-le umflate sau pufoase, notează Livestrong.

Edemul apare atunci când vasele de sânge minuscule din corp scurg lichidul. Cazurile mai ușoare de umflare pot fi cauzate de așezarea în aceeași poziție, de consumul de prea multă mâncare sărată sau simptome premenstruale. În alte cazuri, edemul poate fi efectul secundar al medicamentelor utilizate pentru a trata hipertensiunea arterială sau inflamația.

Poate fi greu de identificat o singură cauză de retenție de lichide, dar dacă sunteți altfel sănătoși, cauza ar putea fi statul la lbirou timp îndelungat și / sau gustările alimentele procesate.

Pentru a combate retenția de apă, experții recomandă consumul de apă, pentru drenaj, dar și exercițiile fizice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel