Deficit de vitamina D, ce rol joacă magneziu

Magneziul optimizează statutul de vitamina D, ridicându-l în rândul persoanelor cu niveluri deficitare și scăzându-l în cazul persoanelor cu niveluri ridicate. Concluzia studiului derulat de oamenii de știință de la Centrul de Cancer Vanderbilt-Ingram este deosebit de importantă, în condițiile în care au apărut mai multe constatări controversate din cercetările în curs de desfășurare în ceea ce privește asocierea nivelurilor de vitamina D cu cancerul colorectal și alte boli.

Studiul actual a confirmat un studiu observațional din anul 2013 în care cercetătorii care au legat nivelurile scăzute de magneziu cu niveluri scăzute de vitamina D.
Procesul a arătat ceva nou - că magneziul a avut un efect de reglare asupra persoanelor cu un nivel ridicat al vitaminei D. Cercetarea oferă prima dovadă că magneziul poate juca un rol important în optimizarea nivelurilor de vitamină D și prevenirea condițiilor legate de nivelurile de vitamină D.

Dr. Qi Dai, profesor la Institutul de Cercetare al Cancerului, autorul principal al studiului, a descris nivelul ideal ca fiind în mijlocul unei forme U, deoarece vitamina D la acest nivel a fost legată de cel mai mic risc de boli cardiovasculare în studiile observaționale anterioare.

Cu toate acestea, vitamina D nu a fost legată de boala cardiovasculară în studiul recent Vital. El și Martha Shrubsole, profesor de medicină în cadrul Departamentului de Epidemiologie, investighează rolul pe care magneziul îl poate juca în procesul personalizat de prevenire a cancerului colorectal.

,,Există o mulțime de informații care sunt dezbătute cu privire la relația dintre vitamina D și riscul de cancer colorectal, care se bazează pe studii observaționale versus studii clinice .Informațiile sunt amestecate până acum", a spus Shrubsole.

Oamenii de știință au devenit interesați de rolul magneziului, deoarece oamenii sintetizează în mod diferit vitamina D, iar la unele persoane nu cresc nivelurile nici după ce li se administrează suplimente cu doze mari. Studiul randomizat a implicat 250 de persoane considerate cu risc de a dezvolta cancer colorectal din cauza fie a factorilor de risc, fie a unui polip precanceros eliminat. Dozele de magneziu și placebo au fost personalizate pe baza aportului alimentar inițial.

,,Deficitul de magneziu oprește sinteza și metabolismul vitaminei D. Insuficiența vitaminei D este ceva care a fost recunoscută ca o potențială problemă de sănătate pe o scară destul de mare în S.U.A.", a spus Shrubsole, potrivit Medicalxpress.com.

O multime de oameni au primit recomandări să ia suplimente de vitamina D pentru a crește nivelul, în urma testelor de sânge. În ceea ce privește deficiența de magneziu este o problemă subestimată. Oamenii nu consumă suficientă cantitate de magneziu într-o zi pentru a-și asigura cantitatea necesară. Alimentele cu un conținut ridicat de magneziu includ verdețuri cu frunze închise la culoare, fasole, cereale integrale, ciocolată neagră, pești grași cum ar fi somonul, nuci și avocado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel