Deciziile nutriționale, în special...
Magneziul este un mineral care joacă un rol extrem de important în funcțiile nervilor și ale mușchilor, reglarea glicemiei și a tensiunii arteriale, cât și în producția energiei.
O lucrare (link direct) din noiembrie 2011, publicată în „American Journal of Clinical Nutrition” a raportat că femeile americane, care nu utilizează suplimente alimentare, consumă în medie 234 mg de magneziu zilnic - un deficit în comparație cu doza zilnică recomandată de 310 până la 320 mg.
Simptome
Simptomele precoce ale deficienței de magneziu, precum greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare, slăbiciune și oboseală, sunt neobișnuite la persoanele sănătoase, chiar dacă au un aport redus de magneziu. Asta pentru că organismul compensează aportul scăzut prin reducerea pierderii de magneziu prin rinichi și creșterea absorbției acestuia prin intestin. Deficiența gravă de magneziu este adesea cauzată de afecțiuni sau medicamente care reduc absorbția intestinală sau cresc pierderea de magneziu prin urină.
Deficiența de magneziu poate provoca slăbiciune musculară sau crampe, o funcție nervoasă anormală, amorțeală sau furnicături. De asemenea, un nivel scăzut de magneziu poate afecta inima, provocând bătăi neregulate ale inimii. Durerea în piept poate apărea din cauza bătăilor neregulate ale inimii sau a spasmelor arterelor care furnizează sânge. Mai mult, se pot produce crize sau modificări de personalitate, deoarece o lipsă severă de magneziu poate provoca o activitate electrică excesivă în creier.
Deficiența de magneziu fără simptome
O lucrare (link direct) din mai 2013, publicată în „Advances in Nutrition"” din mai 2013 a menționat că 60% dintre americani consumă mai puțin magneziu decât doza zilnică recomandată. Pe termen lung, aportul insuficient de magneziu poate epuiza treptat depozitele din corp. Dar, deoarece declinul are loc treptat, simptomele tipice de deficiență pot fi absente.
Chiar și fără simptome, aportul cronic scăzut de magneziu poate prezenta riscuri pentru sănătate.
Un studiu (link direct) din februarie 2012, publicat în „Jurnalul Clinic al Rinichilor” raportează că aportul scăzut de magneziu este asociat cu riscuri crescute de diabet de tip 2, tensiune arterială ridicată, boli coronariene și sindrom metabolic. Persoanele cu sindrom metabolic au hipertensiune arterială, exces de greutate corporală în jurul abdomenului și niveluri anormale de zahăr în sânge. Aceste anomalii cresc riscul de diabet, boli de inimă și accident vascular cerebral.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Deciziile nutriționale, în special...
Un studiu recent sugerează că există...
Un nou studiu arată că diagnosticarea...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Produsele ecologice nu sunt automat...
În 2016, Philip Morris International...