DEFERASIROXUM - prospect
21 oct 2020 / 01:30

Foto: Pixabay
DEFERASIROXUM - prospect. Acţiune: Chelator de fier; leagă în special fierul trivalent, cu grăbirea eliminării acestuia, în principal prin fecale. 

DEFERASIROXUM - prospect

Denumirea comercială: EXJADE 

Prezentare: Comprimate 

Indicații: Tratamentul supraîncărcării cronice cu fier datorată transfuziilor de sânge frecvente (> 7 ml masă eritrocitară/kg şi lună) la pacienţii cu betatalasemie majoră, cu vârstă de 6 ani sau mai mult; tratamentul supraîncărcării cronice cu fier datorată transfuziilor de sânge, atunci când trat. cu deferoxamină este contraindicat sau inadecvat, la următoarele grupe de pacienţi: cu alte tipuri de anemii, cu vârste între 2 şi 5 ani, cu betatalasemie majoră cu supraîncărcare cu fier datorată transfuziilor de sânge ocazionale (< 7 ml masă eritrocitară/kg şi lună). 

G Ad:

Contraindicații: Hipersensibilitate; asocierea cu alte tratamente de chelare a fierului, deoarece nu s-a stabilit siguranţa unor astfel de asocieri; pacienţi cu o valoare estimată a clearance-ului creatininei < 60 ml/min. 

Atenție!: În cazul în care concentraţia plasmatică a feritinei scade constant sub 500 pg/l, trebuie avută în vedere întreruperea trat. Precauţii: insuficiență hepatică (IH) severă, control auditiv şi oftalmologic la fiecare 12 luni. Se monitorizează funcţia cardiacă; la copii trebuie monitorizate la intervale regulate (la fiecare 12 luni) greutatea corporală, înălţimea şi dezvoltarea sexuală. Nu se asociază cu medicamente antiacide care conţin aluminiu 

Reacții adverse: Cele mai frecvente: tulburările gastro-intestinale (greaţă, vărsături, diaree sau dureri abdominale), erupţii cutanate, creşterea creatininemiei, calculi biliari, cefalee. 

Ştiri Recomandate

12 probleme de sănătate pe care le poți avea dacă stai prea mult pe scaun
4 zodii slabe mental și instabile
Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri