De trei ori mai multe cazuri diagnosticate de anxietate și depresie. Psiholog Radu Leca: Tensiunile din interiorul cuplurilor

Anxietatea poate fi agravată de lipsa de somn
Psihologul Radu Leca spune că pandemia COVID a dus la o triplare a numărului de diagnosticări cu anxietate și depresie.

Psihologul Radu Leca atrage atenția privind creșterea numărului de români diagnosticaţi cu depresie şi anxietate în ultimele luni din pricina pandemiei COVID-19. 

”În pandemie, oamenii s-au schimbat. (...) Au evoluat, mental, către direcţia unui posibil confort care să nu îi supere, să nu îi deranjeze, să nu îi irite. Doar că acel confort ascunde multă ruşine, laşitate, foarte multe traume. (...) Pentru că, plonjând în acel confort mental, subconştientul lucrează şi le oferă stări de anxietate şi de depresie. (...) Avem o triplare a numărului de persoane diagnosticate cu anxietate şi depresie. Ceea ce a evoluat vizibil este reprezentat de cauze. În mod special, tensiunile din interiorul cuplurilor. Acestea sunt cele care generează cele mai mari probleme. Ele reprezintă surse principale ale anxietăţii şi depresiei”, a afirmat psihologul, pentru DC News.

Ce spune Radu Leca despre divorțuri puteți citi pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel