De ce trebuie să mănânci semințele strugurilor. Cristian Mărgărit: Protejează de diverse boli. Trebuie sparte și înghițite

de ce trebuie sa mananci semintele strugurilor - FOTO: Freepik@pvproduction
EXCLUSIV
De ce trebuie să mănânci semințele strugurilor. Ce beneficii îți aduc. Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat ce conțin, de fapt, semințele strugurilor.

De ce trebuie să trebuie să mânânci semințele strugurilor. Ce beneficii ascund aceste mici boabe care, de cele mai multe ori, sunt aruncate.

Strugurii sunt un fruct popular pe care mulți oameni îl apreciază pentru suculența lor. Cei mai mulți struguri care se găsesc astăzi în magazinele alimentare sunt fără semințe, dar unii conțin semințe. 

În mod similar cu alte culturi, strugurii cu semințe sunt crescuți din semințe, deși sunt rezultatul unei mutații genetice care împiedică formarea exteriorului dur al semințelor. Vița de vie a acestora este cultivată printr-o metodă numită butași, care este similară clonării și nu necesită semințe.

Vezi și: Vederea încețoșată și amețeala, semnele unui AVC. Trei tomografii, fără niciun rezultat concludent. Abia în urma unui RMN a fost descoperit AVC-ul

De ce trebuie să trebuie să mânânci semințele strugurilor

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat ce conțin, de fapt, semințele strugurilor. În plus, specialistul în nutriție a explicat, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la Spectacola cum trebuie, de fapt, să alegem strugurii.

”Este foarte important ca la orice fruct să fie cât mai mic și cât mai colorat. Asta înseamnă cât mai mulți antioxidanți, vitamine și minerale, raportate la caloriile cu care vine acest aliment.

Toate fructele conțin zaharuri, iar o cantitate prea mare poate să contribuie la un aport caloric mai mare și îngrășare. Toate studiile arată că un consum mai mare de fructe este asociat cu o sănătate mai bună, cu mai puțin  cancer, mai puține boli cardiovasculare, chiar mai puțin diabet.

Nu te aștepta să mănânci ceva cu zahăr și să scadă riscul de diabet, pentru că una este alimentul întreg, dacă vorbim de struguri și antioxidanții pe care îi conțin, atât în coajă, strugurii roșii în special, dar și în semințe, acestea trebuie sparte și înghițite, nu trebuie aruncate, aceste alte substanțe prezente în fructe ne protejează de diverse boli.

Este mult mai bine să luăm acest zahăr din fructe, decât din zahărul alb, rafinat. La fructe contează foarte mult cantitatea totală pe care o mâncăm, dar și alimente mai mâncăm pe lângă.

Vara fiind sezonul fructelor, bine-înțeles că reducem din aportul de grăsimi. Chiar și toamna, grăsimile nu prea sunt în mod natural. Apar nucile, sunt semințele oleaginoase, dar nu în cantități atât de mari, cum ar fi de exemplu, iarna, când avem carnea de porc, foarte grasă, sau brânzeturile maturate”, a explicat Cristian Mărgărit, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DC MEDICAL.

Vezi și: Hipocampusul: care este rolul lui și cum este afectat de Alzheimer. Ce înseamnă când hipocampusul este mic

Ce conțin, de fapt, semințele strugurilor

Semințele de struguri sunt semințe mici, crocante, în formă de pară, care se găsesc în mijlocul strugurilor cu semințe. Strugurii pot avea una sau mai multe semințe în interior.Unii oameni consideră că semințele de struguri au o aromă amară. Deși s-ar putea să nu fie cele mai gustoase, sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor care le mănâncă. Dacă alegeți să nu le scuipați, este în regulă să le mestecați și să le înghițiți.

De fapt, semințele de struguri măcinate sunt folosite pentru a face ulei din semințe de struguri și extract de semințe de struguri, care au devenit alimente populare pentru sănătate.

Unele cercetări au descoperit că extractul de semințe de struguri are proprietăți de subțiere a sângelui, ceea ce ar putea interfera cu medicamentele pentru subțierea sângelui sau ar putea fi nesigur pentru persoanele cu tulburări de sângerare.

Cu toate acestea, cei mai mulți oameni probabil că nu ar prezenta un risc ridicat de această interacțiune prin simplul fapt că ar consuma o cantitate rezonabilă de struguri cu semințe întregi, potrivit Healthline.

De exemplu, acestea sunt bogate în proantocianidine, un polifenol bogat în antioxidanți care dă plantelor culoarea roșie, albastră sau purpurie.

Antioxidanții sunt compuși cunoscuți pentru că reduc inflamația și protejează organismul de stresul oxidativ, care poate duce în cele din urmă la sindromul metabolic și la boli cronice.

Proantocianidinele din semințele de struguri pot ajuta, de asemenea, la reducerea umflăturilor și la îmbunătățirea fluxului sanguin.

Compușii bogați în antioxidanți numiți flavonoide, în special acidul galic, catechina și epicatechina, se găsesc, de asemenea, în struguri, cu cele mai mari cantități în semințe.

Aceste flavonoide au proprietăți de curățare a radicalilor liberi și proprietăți antiinflamatorii, care pot fi deosebit de benefice pentru creierul dumneavoastră. De fapt, cercetările sugerează că acestea pot întârzia apariția bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Strugurii conțin, de asemenea, melatonină, care se concentrează cel mai mult în semințe pe măsură ce strugurii se coacă.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel