De ce simți nevoia să urinezi când ajungi acasă. Ce este incontinența la deschiderea ușii

de ce simti nevoia sa urinezi cand ajungi acasa - FOTO: Freepik@kuprevich
De ce simți nevoia să urinezi când ajungi acasă. Afecțiunea este extrem de frecventă, dar iată de ce se întâmplă lucrul acesta.

De ce simți nevoia să urinezi când ajungi acasă. Acest lucru se întâmplă întotdeauna atunci când nu îți găsești cheia de la ușa de la intrare. În funcție de ce ai mâncat și cât ai băut, de obicei poți să-ți controlezi nevoia de a merge la toaletă. Cu toate acestea, uneori apare o urgență pe care nu o poți ignora chiar în cele mai nepotrivite momente - de exemplu, chiar când ajungi la ușa ta de la intrare și începi să cauți cheia, iar apoi trebuie să fugi în grabă la toaletă.

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă acest fenomen și crezi că ar putea fi doar o coincidență, gândește-te din nou. Este de fapt o afecțiune cunoscută sub numele de incontinență la deschiderea ușii, care este declanșată de obiceiurile tale.

Incontinența la deschiderea ușii, cauze

Incontinența la deschiderea ușii poate fi cauzată de mai multe factori. Pe primul loc se află constipația, care ironic poate apărea din cauza faptului că nu bei suficientă apă. Consumul unei diete bogate în fibre și menținerea hidratării pot ajuta la ameliorarea acestor simptome.

Incontinența la deschiderea ușii poate fi, de asemenea, declanșată de alte afecțiuni, cum ar fi infecțiile tractului urinar (ITU), anumite medicamente, inclusiv antidepresivele, terapia de substituție hormonală (TSH) și sedativele, condiții neurologice precum boala Parkinson și scleroza multiplă, sarcina, menopauza și nepotrivirea consumului de apă.

Și în ciuda numelui, nu este legată doar de ajungerea la ușa de la intrare, ci poate fi declanșată și de alte activități, cum ar fi intrarea în duș sau spălarea mâinilor și auzirea sunetului apei care curge, potrivit Mirror.

Vezi și: Boala ulceroasă, specifică vârstnicilor. Prof. dr. Gabriel Constantinescu: Crește odată cu vârsta populației și cu utilizarea de medicamente

Incontinența la deschiderea ușii, prevenție

Dacă experimentezi adesea incontinența la deschiderea ușii, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a ajuta la ruperea acestui ciclu. Jude recomandă să îți schimbi obiceiurile obișnuite așteptând câteva minute când ajungi acasă înainte de a merge la toaletă și să încerci să prelungești acest interval în fiecare zi.

De asemenea, poți să îți întărești mușchii pelvieni prin exerciții Kegel - utilizând acești mușchi prin practicarea oprii și reluării fluxului de urină - și să eviți consumul excesiv de cafeină și alcool, ambele iritant pentru vezică.

Dacă ești îngrijorat că urinezi prea mult sau prea puțin, vorbește cu medicul tău, care îți poate oferi mai multă ajutor și sfaturi.

Incontinența la deschiderea ușii, afecțiune frecventă

Incontinența afectează milioane de oameni de toate vârstele din întreaga lume. Cu toate acestea, incontinența nu este la fel pentru toată lumea, și multe forme diferite pot afecta viața de zi cu zi.

Una dintre formele pe care poate că nu ai auzit-o este incontinența ”la deschiderea ușii”. Pentru a înțelege incontinența ”la deschiderea ușii”, trebuie să înțelegi mai întâi că este un tip de incontinență cunoscut sub numele de incontinență de urgență.

Această afecțiune este definită ca fiind senzația bruscă de a urina, adesea urmată de pierderea involuntară a urinei. Motivul pentru care este numită incontinență de urgență este că este o senzație intensă de a avea nevoie să mergi la toaletă imediat, care apare din cauza începerii contracțiilor mușchilor vezicii urinare, trimitând un semnal că o persoană trebuie să urineze, chiar dacă vezica nu este plină.

În ceea ce privește incontinența ”la deschiderea ușii”, aceasta afectează adesea persoanele care au deja un control slab al vezicii urinare și se referă la acei oameni care au o dorință bruscă și intensă de a folosi toaleta imediat ce ajung acasă și introduc cheia în ușă.

Faptul că știi că ești aproape de toaleta ta face ca vezica să se contracte în mod similar cu incontinența de urgență. Acest lucru poate fi problematic pentru o persoană, deoarece urgența de a merge la toaletă poate afecta calitatea vieții la fel de mult ca și incontinența în sine.

Incontinența de urgență este cauzată de contracții anormale ale vezicii urinare. Aceasta poate apărea din mai multe motive, care pot varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, unii oameni nu află niciodată cauza incontinenței lor.

Vezi și: De ce să adaugi folie de aluminiu în încălțăminte. Trucul care te scapă de o problemă într-o singură noapte

Unele cauze pentru bărbați și femei includ:

Leziuni la nervii vezicii urinare, care pot fi cauzate de accidente vasculare cerebrale sau afecțiuni medicale precum scleroza multiplă și boala Parkinson. Iritarea vezicii urinare, care poate fi declanșată de infecțiile tractului urinar. Constipația, deoarece o intestin înfundat poate exercita presiune asupra vezicii urinare, sporind senzațiile de incontinență. Alte probleme de incontinență de urgență pot include:

Vârsta înaintată. Prostatectomie. Sarcina. Menopauza. Obezitatea. Leziuni grave ale vezicii urinare. În timp ce acestea sunt cauzele cheie ale incontinenței de urgență în ansamblu, incontinența ”la deschiderea ușii” poate fi cauzată de un obicei puternic.

În ceea ce privește incontinența ”la deschiderea ușii”, aceasta este asociată cu dorința bruscă de a folosi toaleta imediat ce introduci cheia în ușa de la intrare. În timp, aceasta poate deveni mai gravă, cauzând pierderi de urină sau urinare înainte de a ajunge chiar în casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Primul semn că ai o criză biliară

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel