Secretele cristalizării mierii. Ce se întâmplă dacă o consumi așa și cum îți afectează sănătatea

de ce se cristalizeaza mierea - FOTO: Freepik
De ce se cristalizează mierea. Ce proprietăți se schimbă. Iată ce ar trebui să faci dacă mierea din borcan s-a cristalizat.

De ce se cristalizează mierea. Mierea cristalizează din cauza conținutului său de zahăr. Mierea naturală este compusă în principal din două tipuri de zaharuri: glucoză și fructoză, iar proporția acestor zaharuri variază în funcție de tipul de nectar și procesul de producție al albinelor.

Cristalizarea mierii are loc atunci când zahărurile din miere se solidifică și formează cristale. Acest proces este influențat de mai mulți factori, inclusiv temperatura, proporția de glucoză și fructoză din miere și prezența altor substanțe, cum ar fi particulele de polen sau ceara de albine.

Dar dacă acest lucru se întâmplă destul de repede după achiziționarea mierii, s-ar putea să nu fie un semn rău deloc. Nu este nevoie să o arunci! Mierea de înaltă calitate, crudă, tinde să cristalizeze mai repede decât alte tipuri de miere mai stabile pe raft.

De ce cristalizează mierea

Mierea este compusă în principal din zahăr și apă. Cu toate acestea, în miere există în general mai mult zahăr decât apă, și în timp, zahărul se poate ”precipita”, adică poate crea cristale care devin separate de amestecul uniform și moale pe care îl ai în minte când te gândești la miere.

Vezi și: Cât ulei trebuie, de fapt, să pui la zacuscă. Cristian Mărgărit: Li se îmbunătățește asimilarea unor componente nutritive

Cum poți preveni cristalizarea mierii

Nu este necesar să vă îngrijorați dacă mierea dumneavoastră începe să cristalizeze! Nu există nimic dăunător în cristale, și nu este un semn că mierea s-a ”stricat”. De fapt, acest lucru poate însemna că consumați miere crudă, care poate conține polen și ceară de albine pe care mierea procesată le-ar putea filtra.

Mierea crudă poate oferi unele beneficii suplimentare pentru sănătate. Kelly Morrow, MS, RDN, FAND, un dietetician înregistrat și afiliat clinic al Centrului Osher pentru Medicină Integrativă de la Universitatea Washington, explică faptul că, dacă mierea este locală (conține alergeni locali), aceasta poate ajuta la reducerea alergiilor.

”Mierea conține polen, care, dacă este consumat în timp, poate ajuta la antrenarea sistemului imunitar să-l tolereze”, spune Morrow, potrivit USA Today.

Vezi și: Perfuziile cu vitamine, desființate: Se elimină prin urină. Hidratează la fel de bine ca un pahar cu apă

Ce să faci dacă mierea s-a cristalizat

Cu toate acestea, unii oameni s-ar putea să nu-i placă textura mierii cristalizate, dar există un remediu. Pentru a inversa reacția de precipitație (ceea ce a creat cristalele), veți dori să creșteți temperatura. Puteți pune borcanul de miere într-o cantitate mică de apă caldă și să amestecați ușor până când mierea devine din nou moale.

Ce se întâmplă dacă mănânci miere cristalizată

Mierea cristalizată este doar o altă formă a unui lucru bun: mierea. Mierea este asociată cu multe beneficii pentru sănătate. Mayo Clinic listează unele dintre beneficiile potențiale ale mierii:

Antioxidanții din miere pot fi asociați cu un risc redus de boli cardiovasculare. Dovezile sugerează că mierea ar putea ajuta la ameliorarea afecțiunilor tractului gastro-intestinal, cum ar fi diareea asociată cu gastroenterita.

Vezi și: Trei plante care elimină condensul. Absorb excesul de umiditate, purifică aerul și îmbunătățesc calitatea somnului

Mierea ar putea fi, de asemenea, eficientă în cadrul terapiei de rehidratare orală, deoarece persoanele cu diaree pot deveni ușor deshidratate.

S-ar putea să fie bună pentru creierul tău! Studiile sugerează că mierea poate oferi beneficii antidepresive, anticonvulsive și anti-anxietate. Unele studii au sugerat chiar că mierea poate ajuta la prevenirea problemelor de memorie.

Utilizarea topică a mierii de calitate medicală a fost demonstrată că promovează vindecarea rănilor, în special în arsuri. Deci, în concluzie, mierea cristalizată este încă un produs benefic pentru sănătate și nu trebuie să vă faceți griji dacă se întâmplă acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel