De ce să-ți bagi picioarele în lapte cu bicarbonat. Rețeta simplă pentru rezultate uimitoare

De ce sa-ti bagi picioarele in lapte cu bicarbonat - Foto: Pexels @Cats Coming
Ce efecte are baia cu lapte și bicarbonat pentru picioare. Picioarele tale îți vor mulțumi.

Băile cu lapte și bicarbonat de sodiu sunt un adevărat răsfăț pentru picioarele obosite și cu bătături. Cum e posibil? 

Ei bine, dacă te confrunți cu picioare grele, glezne umflate și care dor, există o rețetă simplă dar care dă rezultate uimitoare. Ai nevoie de doar două ingrediente pe care oricine le are în casă: lapte și bicarbonat.

Cum se prepară

1. Într-un lighean, se adaugă jumătate de litru de lapte și 2-3 pliculețe de bicarbonat de sodiu.

2. Se stă cu picioarele în soluție până când tălpile încep să se înmoaie.

3. Clătește-te cu apă călduță și șterge-te cu un prosop.

La fel ca în cazul oricărui alt "tratament", pentru un rezultat așa cum ți-l dorești, pentru picioare fine, fără bătături, se recomandă repetarea procesului de câteva ori pe săptămână.

Cum faci deodorant natural, din bicarbonat de sodiu. Rezultat uimitor

Bicarbonatul de sodiu: 5 efecte benefice DOVEDITE științific

 

Bicarbonatul de sodiu, acea pudră albă pe care tradițional o folosim la checuri și blaturi, ca acestea să crească pufoase, sau pe care o punem în apa în care înmuiem fasolea uscată ca „să nu dea gaze” aduce și numeroase beneficii pentru sănătate. Iată 5 dintre ele, mai exact cele care sunt dovedite științific:

Bicarbonatul de sodiu e bun și în dulapul cu medicamente, nu doar la bucătărie. Iată câteva lucruri pe care le poate face pentru sănătate: 

1) Curăță dinții și dezinfectează gura

Presărat pe periuța de dinți, bicarbonatul de sodiu elimină placa dentară, acea peliculă lipicioasă de bacterii care ni se formează pe dinți. În timp, placa se depune în strat gros, se întărește și formează tartrul dentar, care poate duce la afecțiuni ale gingiilor (gingivită). Totuși, nu renunțați la pasta de dinți, pentru că bicarbonatul de sodiu nu conține fluorura necesară dinților pentru a împiedica apariția cariilor dentare. Bicarbonatul poate funcționa și ca apă de gură, dacă diluați o linguriță de praf într-o jumătate de pahar de apă și vă clătiți cu ea. Îndepărtează bacteriile dăunătoare și elimină cu adevărat mirosul neplăcut, arată o analiză a utilizării bicarbonatului în stomatologie.

2) Adjuvant pentru rinichi

Aceste organe elimină deșeurile, toxinele și apa în exces din organismul uman. Dacă aveți afecțiuni renale cronice, diabet zaharat, hipertensiune arterială sau alte afecțiuni asemenea, acizii se pot acumula în organism. Bicarbonatul de sodiu, care este o bază, reduce nivelurile de acid, poate ajuta la încetinirea pierderii osoase și la formarea mușchilor. Un studiu (link direct studiu), publicat în Journal of the American Society of Nephrology, a arătat că o doză zilnică de bicarbonat de sodiu - folosit tradițional la coacere, curățare, reflux acid, arsuri solare și multe altele - încetinește declinul funcției renale la unii pacienți cu boală renală cronică avansată . „Această strategie ieftină și simplă îmbunătățește, de asemenea, starea nutrițională a pacienților și are potențialul de a se traduce în beneficii semnificative economice, de calitate a vieții și de rezultat clinic”, comentează dr Magdi Yaqoob,  de la Royal London Hospital, unul dintre realizatorii studiului. 

3) Poate crește performanța la exerciții

Mai multe studii au observat efectele bicarbonatului de sodiu asupra performanței la efort, cu rezultate mixte. O revizuire a treisprezece studii, care a analizat efectele bicarbonatului de sodiu asupra rezistenței musculare și forței musculare, a arătat că acesta îmbunătățește rezistența musculară atât în grupurile de mușchi mici, cât și în cele mari. Dar, cu toate acestea, suplimentele cu bicarbonat de sodiu nu pare să crească și forța musculară. 

4) Efecte antiinflamatorii

Un studiu pe cobai a investigat rolul unei băuturi cu bicarbonat de sodiu asupra promovării celulelor antiinflamatorii din organism, arată că acesta face splina, o parte a sistemului imunitar, să treacă de la producerea de celule inflamatorii la celule antiinflamatorii. Autorii studiului cred că acest lucru poate juca un rol în controlul bolilor autoimune.

5) Adjuvant în lupta cu cancerul

Într-un studiu publicat în revista Cell, oamenii de știință de la Institutul Ludwig pentru Cercetarea Cancerului și Centrul de Cancer Moffitt spun că deoarece bicarbonatul de sodiu poate neutraliza acidul, atunci când este băut, ar putea reduce aciditatea unei tumori și readuce la viață celulele canceroase latente, făcându-le ținte mai ușoare pentru chimioterapie. Consumul de bicarbonat de sodiu, notează cercetătorii, reduce aciditatea celulelor canceroase, forțându-le să intre în acțiune. Aceasta înseamnă că chimioterapia și imunoterapia pot viza o porțiune mai mare a tumorii, inclusiv celulele latente care provoacă recidiva cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel