De ce să te clătești pe cap cu apa în care ai fiert pastele. Ce efecte are asupra părului. Alte 4 feluri în care o poți folosi

de ce sa te clatesti pe cap cu apa in care ai fiert pastele - FOTO: Freepik@valeria_aksakova
De ce să te clătești pe cap cu apa în care ai fiert pastele. Ce efecte are asupra podoabei capilare.

De ce să te clătești pe cap cu apa în care ai fiert pastele. Pastele sunt servite cel puțin o dată pe săptămână în multe gospodării. Când sunt fierte, le strecurăm printr-o sită, iar apa ajunge în canalizare. Ce altceva ați putea face cu ea? Destul de multe, de fapt! Datorită amidonului pe care îl conține, apa pentru paste poate face minuni, atât în bucătărie, cât și în baie. Vă prezentăm câteva utilizări geniale pentru apa de paste.

Apa de paste pentru creșterea părului

Să vă spălați părul cu apă de paste? Sună destul de ciudat la început, dar apa conține sare, amidon și multe minerale care pot da părului tău o strălucire și un volum frumos. De asemenea, ar putea îmbunătăți creșterea părului.

Pentru un efect corect, puteți fie să aplicați apa răcită direct pe părul uscat, să o lăsați să acționeze timp de zece minute și apoi să o spălați cu un șampon ușor. Sau o puteți folosi ca o clătire a părului, deci mai întâi spălați-vă părul cu șampon, apoi lăsați tratamentul pentru păr să acționeze timp de zece minute și apoi spălați-l cu apă călduță, notează Truly Fab.

Vezi și: Fisura anală, afecțiune des întâlnită. Semnalul de alarmă care indică un cancer anal. Alte patru boli grave din cauza cărora apar fisurile anale

Apa de paste ca săpun de vase

Imediat după ce ați gătit, puteți pur și simplu să lăsați apa în oală - și să frecați cu ea. Același lucru este valabil și pentru tigaia în care ați gătit sosul. Petele arse pot fi curățate foarte bine de amidonul din apa pentru paste. Lasă apa fierbinte să se înmoaie o vreme, iar murdăria se va dizolva de la sine.

Pentru îngroșarea unui sos sau a unei supe

Să rămânem pentru un moment la gătit. Înainte de a folosi apa cu amidon pentru a spăla vasele, puteți economisi o cană din ea și o puteți folosi în sosul de spaghete. Fie că este vorba de sosul de roșii sau de pesto, amidonul prezent în apă îngroașă sosul și oferă un plus de cremozitate. Apa pentru paste trebuie să fie fiartă împreună cu sosul pentru a obține efectul dorit.

Dacă în meniul de a doua zi este prevăzută o supă, puteți păstra și puțină apă de paste. Efectul este același: supa se îngroașă ușor, iar apa adaugă un pic de condiment la supă.

Vezi și: Ce să faci dacă nu ai dormit suficient. Activitatea care compensează lipsa somnului

Apă de paste pentru gătit la aburi

Gătitul la aburi este o tehnică foarte delicată pentru gătitul legumelor. Acest lucru înseamnă că se păstrează un număr mare de minerale și vitamine. Tot ce aveți nevoie este un coș pentru gătit la aburi, pe care îl puteți pune pe orice cratiță normală.

Dacă doriți să mâncați legume împreună cu pastele, puteți agăța pur și simplu accesoriul de gătit la aburi peste pastele care se fierb. În caz contrar, puteți, de asemenea, să economisiți apa și să o folosiți pentru gătit la aburi a doua zi.

Vezi și: Când devine carnea de pe grătar cancerigenă. Cum trebuie preparată pentru a elimina acest risc. Hâncu: Vor putea contracara efectele negative

Apă pentru paste pentru coacerea pâinii

De ce aveți nevoie pentru a coace pâine? Așa este, sare și apă. Ambele sunt deja conținute în apa pentru paste. Amidonul conținut asigură, de asemenea, o consistență bună. Așa că de ce să nu transformăm ziua pastelor direct într-o zi de coacere a pâinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel