De ce să pui sare în mașina de spălat. Trucul genial care te va surprinde. Îl vei folosi mereu de acum încolo

de ce sa pui sare in masina de spalat - FOTO: Freepik
De ce să pui sare în mașina de spălat. Ce efecte miraculoase are asupra hainelor.

De ce să pui sare în mașina de spălat. Sarea este un super-îndepărtător de pete pe haine, ajutând la menținerea culorilor strălucitoare și poate chiar elimina petele lipicioase de pe fierul de călcat.

De asemenea, poate reduce îngălbenirea hainelor și mucegaiul de pe perdelele de duș. Acest articol include sfaturi despre cum poate fi folosită sarea în timp ce spălați rufele.

Păstrați culorile intense

Sarea poate ajuta la restabilirea culorilor vii în țesăturile dumneavoastră îmbătrânite. Adăugați 1/2 ceașcă de sare la ciclul de spălare pentru a preveni decolorarea hainelor.

În plus, culorile perdelelor lavabile sau ale covoarelor din fibre pot fi înviorate prin spălarea lor într-o soluție de apă sărată. Înviorează covoarele decolorate cu o frecare energică folosind o cârpă umezită cu o soluție puternică de apă sărată, potrivit How Stuff Works.

Vezi și: Cum trebuie să îți pilești unghiile. Tina Dobre: O strică. Ajunge ca foița de ceapă

Sarea, ca înălbitor

Fierbeți țesăturile îngălbenite din bumbac sau in într-un amestec de apă, 1 lingură de sare și 1/4 cană de bicarbonat de sodiu. Înmuiați țesătura timp de 1 oră.

Albiți perdelele de nailon prin dizolvarea sărurilor Epsom în apă caldă. Lăsați la înmuiat 1 oră, apoi clătiți cu apă caldă limpede și atârnați la uscat.

Înmuiați o pată de sânge de pe bumbac, in sau alte fibre naturale în apă sărată rece timp de o oră. Spălați folosind apă caldă și săpun de rufe, apoi fierbeți țesătura într-un ibric mare cu apă clocotită. Spălați din nou. O pată de sânge proaspăt ar trebui să dispară ușor dacă este acoperită imediat cu sare și tamponată cu apă rece. Continuați să adăugați apă proaspătă și să tamponați până când pata dispare.

Încercați să acoperiți o pată proaspătă de sos cu sare și lăsați-o să absoarbă cât mai multă grăsime. O pată încăpățânată poate avea nevoie de o soluție 50/50 de amoniac și oțet tamponată și tamponată până când pata dispare.

Vezi și: Cât de des trebuie să îți înlocuiești pernele. De ce e important acest lucru și ce poți să pățești dacă nu o faci

Îndepărtați o pată proaspătă de grăsime de pe țesătură acoperind-o cu sare. Așteptați ca sarea să absoarbă grăsimea, apoi periați ușor sarea. Repetați până când pata dispare, apoi spălați-o ca de obicei.

Faceți o pastă subțire din suc de lămâie și sare, apoi întindeți pasta pe petele de mucegai. Așezați articolul de îmbrăcăminte la soare pentru a-l înălbeni, apoi clătiți și uscați. Un amestec de sare, oțet și apă ar trebui să îndepărteze petele de mucegai de pe majoritatea țesăturilor. Folosiți până la oțet de putere maximă dacă mucegaiul este extins.

Îndepărtați o pată de vin de pe țesăturile din bumbac stropind imediat zona pătată cu suficientă sare pentru a absorbi lichidul. Apoi înmuiați țesătura timp de 1 oră în apă rece și spălați-o ca de obicei.

După cum ați văzut, sarea poate fi un atu vital în lista ingredientelor pentru rufe. Vezi ce poate face sarea pentru tine.

Tratament de îndepărtare a ruginii cu sare

Faceți o pastă subțire din sare și oțet, apoi întindeți pasta pe petele de rugină din țesături. Întindeți articolul la soare pentru a-l albi, sau aplicați pasta, întindeți țesătura peste un ceainic mare și turnați apă clocotită prin zona pătată. În ambele cazuri, lăsați articolul să se usuce, apoi verificați pata.

Treceți articolul prin ciclul de clătire în mașina de spălat, apoi verificați din nou pata. Repetați tratamentul dacă rămâne vreo pată.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre conservarea alimentelor. Carmen Dorobăț: Le dezinfectează, nu mai avem nicio bacterie

Sarea înlătură petele de transpirație

Cum poate sarea să rezolve problemele de transpirație Nu transpirați. Acele pete galbene de la subsuori și din jurul gulerului tricourilor tale albe preferate nu sunt un semn că transpiri prea mult sau că nu faci curățenie în mod corespunzător.

Aceste zone sunt pur și simplu mai greu de curățat și sunt alcătuite din mai mult decât transpirație veche și murdărie. Deodorantele nedescompuse pot fi și ele vinovate. Dacă aveți apă dură, reziduurile de deodorant (și săpunul și transpirația) nu se pot spăla corespunzător. Iată o metodă pentru a îndepărta aceste pete de transpirație.

Amestecați 1 litru de apă cu 4 linguri de sare. Tamponați acest amestec pe zona pătată, apoi repetați până când pata dispare. Spălați ca de obicei.

Călcarea și sarea

Călcatul nu este întotdeauna o sarcină plăcută. Sarea o poate face mai ușoară.

Curățarea: Un fier de călcat cu pete aspre sau lipicioase pe suprafața sa poate fi curățat trecându-l, setat la temperatură joasă, peste o bucată de hârtie cu sare pe ea.

Amidon: Adăugați un strop de sare la amidonul de rufe pentru a împiedica fierul de călcat să se lipească de haine. Acest lucru va da, de asemenea, un finisaj neted lenjeriei sau bumbacului fin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel