De ce să pui sare în bere. Ce efect MAGIC are asupra băuturii și corpului

de ce sa pui sare in bere - FOTO: Freepik@jcomp
De ce să pui sare în bere. Care este efectul asupra corpului tău, dar și asupra băuturii.

De ce să pui sare în bere. Care este explicația băutorilor de bere care fac acest lucru dar și care este raționamentul științific. Adăugarea de sare în bere poate fi urmărită cu secole în urmă, diferite culturi incluzând această practică. În Evul Mediu, berarii europeni adăugau adesea un vârf de cuțit de sare în berile lor din cauza rarității și a imperfecțiunilor din procesul de fabricare a berii.

Un exemplu notabil în istoria berii este stilul german "Gose", care datează din secolul al XVI-lea. Această bere acrișoară unică provine din Goslar, Germania, unde nivelurile ridicate de săruri naturale erau prezente în sursele locale de apă folosite pentru fabricarea berii.

În cultura mexicană, se obișnuiește să găsești o bere (cerveza) rece și înghețată servită cu felii de lămâie verde și cu o margine acoperită cu sare de mare.

Această tradiție a apărut probabil din cauza climatului cald care îi face pe oameni să transpire mai mult, ceea ce îi determină să ceară refacerea electroliților pierduți prin aportul de sodiu; astfel a început, în cantinele locale, practica de a asocia berea cu acompaniamente sărate, cum ar fi alunele sau chipsurile, potrivit Beer is my Life.

Vezi și: Testul care îți arată dacă ai cancer de prostată. Marcian Manu: Trage un semnal de alarmă cu mult timp înainte. Eficient chiar și când pacientul nu are simptomatologie

Ce se întâmplă când pui sare în bere

Nu există niciun pericol real de a încerca berea sărată, cu excepția cazului în care nu vă place sarea. Adăugarea de sare în bere nu mai este o practică obișnuită, dar în trecut, era ceva ce toată lumea făcea atunci când avea bere fără gust la îndemână. Dacă v-ați întrebat vreodată cum ați putea face o bere ușoară palidă mai aromată, un vârf de sare ar putea rezolva problema!

Berea de calitate superioară este rareori sărată. Nu este nevoie de ea. O bere bine dozată, echilibrată, cu o senzație fină în gură, nu va avea nevoie de sare pentru a o înviora. Berea de calitate slabă, însă, are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi. Aici sarea își face magia.

Sarea este un intensificator al gustului, după cum afirmă un studiu Harvard din 1997. Sarea estompează amărăciunea din bere, amplificând în același timp o parte din dulceața malțului. De asemenea, obțineți o spumă mai densă, potrivit Sound Brewery

Vezi și: Hârtia igienică parfumată și colorată, pericol pentru sănătate. Motivele pentru care să nu o mai folosești NICIODATĂ

Știința din spatele sării din bere

Sarea din bere poate spori gustul și aroma, poate echilibra dulceața și amărăciunea. În plus, adăugarea de sare în bere poate intensifica compușii de aromă, prin stimularea activității drojdiei și prin afectarea nivelului pH-ului.

Îmbunătățirea gustului și aromei

Unul dintre motivele esențiale pentru adăugarea de sare în bere este capacitatea sa remarcabilă de a spori gustul și aroma. Ca potențiator natural de aromă, aceasta amplifică modificatorii specifici ai gustului, cum ar fi dulceața și umami, reducând în același timp percepția amărăciunii.

Vezi și: Sucul care previne cancerul. Elixirul natural care ține la distanță și bolile cronice

Echilibrarea gustul

Unul dintre beneficiile cheie ale adaosului de sare în bere este capacitatea sa de a echilibra dulceața și amărăciunea. Sarea are un mod unic de a intensifica aromele din bere. De exemplu, într-o bere IPA sau Pale Ale cu mult hamei, un vârf de cuțit de sare poate reduce amărăciunea percepută și poate scoate mai mult în evidență notele fructate sau citrice din hamei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel