De ce să nu te ascunzi de soare. Cât de important este pentru sănătatea ta

Statul zilnic la soare te poate ajuta să-ți scazi tensiunea
Organismul uman are nevoie de soare, nu de prea mult, dar nici de puțin. Soarele scade tensiunea arterială și are efecte benefice asupra inimii.

Găsirea unui echilibru între cât să stai și cât să nu stai la soare ajută oamenii să mențină niveluri optime de vitamina D, să aibă o bună sănătate mintală și o tensiune arterială în limite normale. Vitamina D ajută la susținerea oaselor sănătoase, gestionarea nivelurilor de calciu, reducerea inflamației, ameliorarea durerii, susținerea sistemului imunitar și a metabolismului glucozei.

Cercetătorii au observat o legătură între expunerea la soare și scăderea nivelului tensiunii arteriale, cu rate reduse de deces din cauza problemelor cardiovasculare. Expunerea la soare poate proteja oamenii de: diabet de tip 1, scleroză multiplă, mai multe forme de cancer (de colon, sân și prostată), limfom non-Hodgkin, potrivit Medical News Today.

Lumina soarelui ne ajută să dormim mai bine și stabilește ritmurile circadiene ale oamenilor prin reglarea nivelurilor de serotonină și melatonină. Zilele fără soare pot avea efecte nedorite la unele persoane: depresie și tulburări afective sezoniere, tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD), anxietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel