De ce să nu mai pui merele lângă alte fructe sau legume. Motivul pentru care bananele se strică repede mereu

De ce sa nu mai pui merele langa alte fructe sau legume - Foto: Freepik
De ce să nu mai pui merele lângă alte fructe sau legume. Impactul gazului pe care-l emană merele.

Când vine vorba de păstrarea fructelor, un sfat simplu dar esențial este să nu pui merele lângă alte fructe. De ce? Răspunsul se află într-un singur cuvânt: etilena.

Merele, când sunt depozitate alături de alte fructe, pot afecta negativ prospețimea și durata de viață a acestora. Motivul principal pentru acest fenomen se cauzează unei substanțe, unui hormon vegetal natural care joacă un rol crucial în procesul de coacere al fructelor.

Postul Crăciunului. Doru Negru: Ceea ce facem noi nu este post, e bătaie de joc. Post înseamnă să nu mănânci de dulce, nu să dublezi pâinea dacă nu mănânci carne

Etilena: Hormonul vegetal al maturizării

Etilena este un hormon vegetal natural produs de multe fructe, inclusiv merele. Este un gaz incolor care joacă un rol crucial în procesul de maturare a fructelor. În timp ce acesta ajută merele să devină suculente și dulci, etilena poate avea efecte nedorite asupra altor fructe din apropiere.

Când merele sunt depozitate lângă alte fructe, cum ar fi bananele, strugurii sau avocado, etilena emanată poate accelera maturarea acestora. Acest lucru poate duce nu doar la o maturare rapidă, dar și la o deteriorare prematură. Fructele pot deveni moi și stricate înainte de a avea șansa să fie consumate.

De asemenea, etilena poate afecta și legumele. Legumele precum broccoli, conopida, castraveții și salata verde pot își pierde prospețimea și pot deveni galbene sau moi când sunt expuse la etilenă pentru perioade prelungite.

La ce mână se ia tensiunea. Dacă vezi diferența asta, mergi la medic. Niculescu: Înseamnă că la nivelul unui vas există o îngustare semnificativă

Cum să depozitezi corect merele

Pentru a evita acest efect, este important să păstrezi merele separat. Utilizarea compartimentelor diferite în frigider sau pungi separate poate fi de mare ajutor. De asemenea, este util să verifici periodic starea fructelor, eliminând orice fruct deteriorat care ar putea emite cantități mai mari de etilenă.

Este util să păstrați merele într-o pungă de plastic cu găuri sau în compartimentul special pentru fructe din frigider, pentru a limita răspândirea etilenei. Prin gestionarea corespunzătoare a modului în care depozitați merele și alte produse, puteți menține prospețimea acestora pentru o perioadă mai îndelungată.

Care sunt beneficiile separării merelor?

Ei bine, prin păstrarea merelor separat, nu doar că prelungești durata de viață a altor fructe, dar contribui și la menținerea calității și prospețimii acestora.

Aceasta este o practică simplă, dar eficientă, care te ajută să reduci risipa de alimente și să te bucuri de fructe la calitatea lor maximă.

Separarea merelor de alte fructe este un pas mic, dar esențial, pentru a menține prospețimea și calitatea tuturor fructelor pe care le cumperi sau culegi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel