Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
De ce să nu mai bei niciodată bere sau suc direct din doză sau sticlă. Ce poți păți din cauza acestui obicei. Cutia de suc sau bere este expusă la o mulțime de lucruri înainte de a ajunge în mâinile tale.
Când te gândești la asta, nu este surprinzător să găsești cutii de suc murdare. Acestea trec de pe linia de producție dintr-o fabrică, într-un depozit, până la un raft din magazinul tău alimentar. Deși dozele sunt de obicei ambalate în cutii de carton, ele sunt expuse la o multitudine de medii în timp ce sunt manipulate de mai multe mâini și cărate în jurul unor mașini industriale unsuroase.
Citiți mai departe pentru a descoperi cât de scârboase pot fi conservele și motivele pentru care nu ar trebui să beți niciodată direct dintr-o conservă.
În 2017, experții medicali de la populara emisiune The Doctors au testat capacele unor cutii de băuturi din aluminiu adunate de la benzinării, automate și magazine alimentare. Deși cele mai multe au ieșit curate, unele din magazinele alimentare au fost pozitive la E. coli, care poate provoca diaree, boli respiratorii și pneumonie, potrivit Eat This, Not That.
O substanță chimică numită BPA (bisfenol A) a fost un ingredient comun în sticlele de plastic, dar majoritatea producătorilor au eliminat-o treptat după ce s-a descoperit că poate provoca dezechilibre hormonale. Totuși, compusul se găsește încă în căptușeala epoxidică a unor cutii de aluminiu, iar un studiu din 2014 a arătat că BPA care se scurge din cutii poate crește tensiunea arterială, sporind riscul de boli de inimă.
Pentru cei care au un un gust sensibil, simpla apăsare a buzelor pe marginea unei cutii de aluminiu ar putea provoca o reacție adversă la gustul metalic. Pe de altă parte, sticla nu are metal, așa că veți obține o aromă curată și nealterată la fiecare înghițitură.
Vezi și: La ce să fii atent când mănânci porumb fiert. Carmen Dorobăț: Trebuie să avem rețineri
Fiți precaut cu dozele de băuturi despre care credeți că ar fi putut fi expuse la diferiți contaminanți, cum ar fi cele de la automatele de vending. În 2013, un post de televiziune CBS din Texas a prelevat eșantioane de pe partea superioară a cutiilor de conserve din benzinării, restaurante, colegii și automate de vending și a constatat că acestea erau infectate cu stenotrophomonas maltophilia, pseudomonas luteola și enterobacter cloacae.
Acești agenți patogeni dăunători pot provoca boli și infecții la persoanele cu imunitate compromisă. Vorbim despre un alt motiv pentru care nu ar trebui să beți niciodată direct dintr-o doză.
Atunci când beți o bere rece sau un suc dulce dintr-o cutie de aluminiu, zaharurile din ambele băuturi pot atrage muștele sau, mai rău, albinele și viespile. Dacă lăsați o doză pe masa de picnic în timp ce vă ocupați de grătarul în flăcări, puteți atrage insectele înțepătoare către băutura dulce.
Există multe dezavantaje în a bea dintr-o cutie de aluminiu, dar vestea bună este că acestea sunt 100% reciclabile și oferă un mod ușor și convenabil de a vă bucura de băuturile preferate. Pentru a vă proteja de cele mai imediate probleme de sănătate, asigurați-vă că clătiți cutia cu puțină apă.
Oamenii de știință erau la curent cu cercetările anterioare care au concluzionat că aluminiul din produsele de zi cu zi, cum ar fi deodorantele, este asociat cu bolile neurodegenerative și formele de demență, cum ar fi Alzheimer. Cercetătorii au examinat prezența aluminiului în creierul donatorilor cu antecedente familiale de Alzheimer.
În urma analizei, cercetătorii au descoperit că aluminiul era prezent în aceleași zone ale creierului ca și încurcăturile de proteine care apar în stadiile incipiente ale Alzheimer-ului. De asemenea, studiul a constatat că aluminiul însuși ar putea juca un rol în formarea încurcăturilor și a plăcilor care preced apariția bolii Alzheimer.
Cu toate acestea, o descoperire fascinantă care a reieșit din acest studiu, prin intermediul Futurism, este că aluminiul ar putea să nu fie chiar vinovatul pentru provocarea bolii Alzheimer și a altor demențe. Un posibil motiv pentru efectul aluminiului asupra demenței ar putea fi faptul că, odată cu vârsta, rinichii noștri devin mai puțin capabili să filtreze aluminiul din corpul nostru atunci când îl consumăm... ceea ce ar putea duce la acumularea de aluminiu în creier, potrivit Eat This, Not That.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...