De ce să nu iei suplimente cu Omega 3 dacă ai trigliceridele mari. Ce riști să pățești

Medicamente
Cercetători din State au analizat dacă suplimentele cu acizi grași Omega 3 cresc riscul de fibrilație atrială la cei cu trigliceride ridicate.

Suplimentele cu Omega-3 sunt asociate cu o probabilitate crescută de a dezvolta fibrilație atrială la persoanele cu lipide crescute din sânge, susține un studiu. ”În prezent, suplimentele cu ulei de pește sunt indicate pentru pacienții cu trigliceride plasmatice crescute pentru a reduce riscul cardiovascular”, spune autorul studiului, Dr. Salvatore Carbone, de la Virginia Commonwealth University, SUA.

Pentru a vedea dacă administrarea acizilor grași Omega 3 are vreun risc asupra fibrilației atriale, cercetătorii au făcut o meta-analiză a studiilor controlate randomizate pentru a vedea dacă uleiurile de pește sunt legate în mod constant de un risc crescut de fibrilație atrială.

Concluzia: suplimentarea cu acizi grași omega-3 a fost asociată cu un risc semnificativ crescut de fibrilație atrială. Dr. Carbone spune într-un comunicat al Societății Europene de Cardiologie:

”Studiul nostru sugerează că suplimentele cu ulei de pește sunt asociate cu un risc semnificativ mai mare de fibrilație atrială la pacienții cu risc cardiovascular crescut. Deși un studiu clinic a indicat efecte cardiovasculare benefice ale suplimentării, riscul de fibrilație atrială ar trebui luat în considerare atunci când acești agenți sunt prescriși sau cumpărați fără prescripție medicală, în special la persoanele susceptibile de a dezvolta tulburări de ritm cardiac”.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel