De ce să nu fugi de condimente în bucătărie

Turmenicul are un efect pozitiv asupra artritei, durerilor de cap și tusei FOTO: pexels.com
Condimentele nu fac mâncarea mai gustoasă, ci înseamnă și beneficii pentru organismul uman.

Cercetători de la Universitatea Penn, SUA, susțin că mirodeniile scad inflamația după o masă copioasă, bogată în grăsimi și carbohidrați. Aceștia au folosit un amestec de busuioc, frunze de dafin, ardei negru, scorțișoară, coriandru, chimen, ghimbir, oregano, pătrunjel, ardei roșu, rozmarin, cimbru și turmeric pentru studiu, la care au participat 12 bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani. Ei aveau cu exces de greutate sau obezitate și cel puțin un factor de risc pentru boli cardiovasculare. 

În cadrul studiului, publicat recent în Journal of Nutrition, participanții, în ordine aleatorie, au mâncat trei versiuni ale unei mese bogate în grăsimi saturate și carbohidrați în trei zile separate: una fără condimente, una cu două grame de amestec de condimente și una cu șase grame de amestec de condimente. Cercetătorii au recoltat probe de sânge înainte și apoi după fiecare masă pe oră timp de patru ore pentru a măsura markerii inflamatori.

Studiul integral, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel