De ce să mănânci dintr-o farfurie albastră sau roșie. Truc formidabil pentru slăbit

Iată de ce ar trebui să începi să mănânci dintr-o farfurie albastră sau roșie. 

Nu ducem lipsă de informații pe internet despre pierderea în greutate. Știm cu toții că nu se poate realiza peste noapte, dar cu ajutorul anumitor sfaturi și trucuri putem accelera procesul de slăbire. 

Dacă te-ai documentat despre cum să slăbești, presupun că știi de ce mâncatul dintr-o farfurie albastră te ajută să pierzi în greutate. 

Astăzi, vorbim despre știința din spatele consumului de alimente dintr-o farfurie de culoare închisă. Conform cercetărilor, oamenii mănâncă mai puțin dacă există un contrast mai mare de culori între farfurie și mâncare. Spre exemplu, dacă mânânci alimente ușoare, cum ar fi brânză și roșii, dintr-o farfurie de culoare închisă, probabil vei ajunge să nu termini toată mâncarea, decât dacă le-ai fi mâncat dintr-o farfurie albă. 

Citește și Berbec, Fecioară, Scorpion: Află cu ce legumă semeni cel mai mult, pe baza semnului tău zodiacal

Din păcate, culoarea albă este cea mai preferată atunci când cumpărăm farfurii, dar devine problematică atunci când vrem să slăbim. Acest lucru se datorează faptului că porția de mâncare arată mai mare pe o farfurie închisă la culoare, spre deosebire de farfuriile albe. 

Conform studiului Universității din Valencia din 2011, consumul dintr-o o farfurie albă a făcut ca mâncarea să aibă un gust de 7% mai dulce, 9% mai plăcut și 13% mai aromat. Explicația ar fi că fundalul alb declanșează amintiri cu mâncăruri dulci.

Farfurii albastre, roșii și negre

 

Conform unor studii, culoarea albastră este un inhibitor al apetitului, deoarece nu este asociat cu poftele din creier. Când mâncăm alimente, în special alimente nesănătoase de pe farfurie roșie, putem ajunge să mâncăm mai puțin, deoarece culoarea roșie înseamnă pericol și evităm semnalul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel