De ce să bei ceai Rooibos pe stomacul gol. 3 motive să-l bei în fiecare zi

Ceai rooibos - Foto: Freepik @luca9257
Motivele pentru care ar trebui să începi să bei ceai Rooibos în fiecare zi.

Ceaiul Rooibos este o băutură delicioasă și sănătoasă, originară din Africa de Sud. Făcut din frunzele și tulpinile plantei Aspalathus linearis, cunoscută sub numele de rooibos, acest ceai are câteva beneficii importante pentru sănătate.

Ceaiul Rooibos este o alegere excelentă pentru cei care caută o alternativă sănătoasă la ceaiurile tradiționale.

Cu beneficiile sale pentru sănătate, lipsa de cofeină și aromele variate, acest ceai poate fi savurat în orice moment al zilei.

În primul rând, ceaiul de Rooibos nu are cofeină.

Ceaiul de Rooibos este o alegere excelentă pentru cei care doresc să evite cofeina. Este o băutură naturală, fără cofeină, ceea ce îl face ideal pentru a fi consumat în timpul serii sau pentru persoanele care sunt sensibile la cofeină.

Ceaiul de Rooibos este bogat în antioxidanți, pentru că Roiboosul conține o cantitate semnificativă de antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a inflamației.

Consumul regulat de ceai Rooibos poate avea numeroase beneficii pentru sănătate. De exemplu, unele studii au sugerat că poate ajuta la menținerea sănătății inimii, poate sprijini sistemul imunitar și poate contribui la menținerea sănătății pielii.

Mai mult, nu are calorii și este bogat în minerale. Rooibosul este o sursă excelentă de minerale precum fierul, calciul, potasiul, cuprul, magneziul și zincul.

Ceaiul Rooibos este disponibil într-o varietate de arome, de la natural, la arome intense de fructe sau plante și poate fi consumat atât cald, cât și rece și poate fi îndulcit cu miere sau îndulcitori naturali.

Un alt beneficiu al ceaiului Rooibos este capacitatea sa de a avea proprietăți antiinflamatoare, ceea ce îl face o opțiune bună pentru cei care suferă de afecțiuni inflamatoare, cum ar fi artrita.

De ce să bei ceai Rooibos pe stomacul gol?

- Ajută la hidratare

- Promovează absorbția nutrienților, pregătește tractul digestiv pentru absorbția nutrienților din alimentele consumate ulterior

- Sprijină digestia și elimină disconfortul gastric și previne arsurile la stomac

- Te relaxează și reduce nivelul de stres

Este important de menționat că efectele pot varia de la o persoană la alta, iar unele persoane pot să nu observe nicio diferență între consumul de ceai Rooibos pe stomacul gol sau plin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel