De ce să avem încredere în vaccinul anti-COVID. Argumentele unui expert

Infecția COVID
Katalin Kariko, unul dintre cercetătorii care au descoperit tehnologia ARN-ului mesager, cea pe care se bazează și vaccinul anti-COVID-19, a explicat, într-un interviu, de ce putem avea încredere în nou vaccin anti-COVID.

Katalin Kariko este o profesoară și unul dintre cei doi cercetători care au descoperit tehnologia ARN-ului mesager, care se află la baza vaccinului anti-COVID. Un interviu cu aceasta în care explică de ce să avem încredere în noul vaccin și cum funcționează tehnologia amintită a fost realizat de Vlad Mixich. 

”Profesoara Katalin Kariko este unul dintre cei doi cercetători care au descoperit tehnologia ARN-ului mesager pe care se bazează vaccinul anti COVID-19 care, de astăzi, este utilizat şi în România. Tot mai mulţi din comunitatea ştiinţifică afirmă că ea, alături de colegul ei Drew Weissman, merită cu vârf şi îndesat un premiu Nobel. (...) În timpul dezvoltării acestui vaccin bazat pe ARN mesager, nu au fost omise niciuna dintre regulile stricte de evaluare a siguranţei şi eficacităţii vaccinului. Producţia lui a putut fi accelerată pentru că multe vaccinuri bazate pe această tehnologie intraseră deja în dezvoltare", a precizat Vlad Mixich, pe pagina de Facebook.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel