De ce să adaugi unt în cafea. Trucul antiglonț care conferă cremozitate și te menține sătul. Efectul nebănuit asupra sănătății

unt - FOTO: Freepik@rsooll
De ce să adaugi unt în cafea. Este denumit trucul antiglonț care te menține sătul, îi conferă cafelei cremozitate. Are, însă, și alte beneficii nebănuite.

De ce să adaugi unt în cafea. Adăugarea untului în cafeaua de dimineață nu este deloc o noutate. Această tendință a început în 2009 și, surprinzător, nu a pierdut din popularitate de atunci. Dar oare face untul cafeaua mai bună? 

De ce adaugă oamenii unt în cafea

Adăugarea untului în cafea oferă energie de lungă durată și te ține sătul pentru o perioadă mai îndelungată. Cantitatea mare de grăsime din cafeaua cu unt încetinește digestia și reduce pofta de mâncare, ceea ce o face o opțiune bună pentru cei care încearcă să slăbească. Este, de asemenea, o alegere potrivită pentru cei care urmează o dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați. Este numit trucul antiglonț, potrivit The Old Coffee Pot.

Vezi și: Cancer la sân, descoperit întâmplător cu ajutorul unei plăcinte: Pare atât de ridicol. A fost un șoc!

Te menține sătul

Unul dintre cele mai mari avantaje ale adăugării untului în cafea este că reduce foamea. Acest lucru înseamnă că ceașca ta de cafea va conține o cantitate semnificativă de grăsime. Grăsimea din cafea este cunoscută pentru încetinirea procesului de digestie și menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă.

Datorită acestei senzații de sațietate, vei mânca mult mai puțin decât de obicei, ceea ce va reduce aportul caloric și, astfel, va contribui la pierderea în greutate. Cafeaua cu unt este, de asemenea, o adăugare plăcută la meniul tău dacă urmezi o dietă ketogenică sau oricare altă dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați.

Vezi și: Nutrientul cheie pentru inimă și creier. Reduce inflamația, tensiunea arterială și previne formarea cheagurilor de sânge

Reduce sensibilitatea la cofeină

Senzația de agitația de la cofeină este reală. Dacă te-ai confruntat vreodată cu aceasta, știi că nu este o experiență plăcută dimineața devreme. Adăugarea untului în cafea ajută la reducerea acestor senzații de la cofeină. Grăsimea din această băutură formează un strat protector în stomac și previne orice activitate acidă. 

Dacă consumul de cafea pe stomacul gol este o problemă pentru tine din cauza efectelor acide, poți încerca cafeaua cu unt și vedea cum funcționează pentru tine.

Mai multă energie și claritate mentală

Cu cafeaua cu unt, obții o aprovizionare constantă de energie fără căderi. De la cofeină, apar căderi de energie care te fac să te simți obosit și confuz. Dar cu cafeaua cu unt, energia este obținută constant în timp, astfel încât te simți energizat pentru o perioadă mult mai lungă.

Dacă simți că ai o zi lentă, atunci poți opta pentru o ceașcă de cafea cu unt. Te vei simți mai alert, cu o mai mare claritate mentală.

Vezi și: Ce se întâmplă când porți căști. Codruț Sarafoleanu: Purtăm căștile ca să ne defectăm auzul. Ajungem la protezare auditivă

Alternativă mai bună la zahăr și frișcă

Adăugarea untului în cafea reprezintă o alternativă mult mai bună la zahăr și frișcă. Poți obține o textură cremoasă în cafea cu unt, fără a adăuga frișcă. Cu frișca, obții o textură plăcută și o băutură consistentă care te umple, fără a aduce beneficii pentru sănătate.

Cu zahărul, rezultatele sunt și mai rele. În timp, vei câștiga în greutate cu un consum regulat de zahăr. Dacă nu ești sigur de efectele negative ale zahărului rafinat, le poți găsi pe internet. Cafeaua cu unt îți oferă o cafea consistentă cu o textură cremoasă. Vestea bună este că eviți toate problemele asociate cu zahărul și frișca și totuși ai la dispoziție o cafea delicioasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel