De ce nu se îmbracă medicii în roșu la spital. Opinia unui medic

Medic
Cardiologul Gabriel Tatu-Chițoiu explică, într-o postare, motivul pentru care doctorii au echipamente albe, bleu sau verzi.

Medici, roșu. "Dacă bine îmi aduc aminte din anii de facultate se ajunsese la concluzia că echipamentul nostru de spital (halatele, etc) trebuie să fie de culoare albă, bleu sau verde acestea fiind cele mai liniștitoare culori pentru confortul pacienților noi. Acesta este și motivul pentru care aceste culori le aveam și noi și le-am găsit mai peste tot pe unde am umblat în spitale din mai multe țări. Culori pe care le văd și acum purtate în filme cu subiecte medicale (Anatomia lui Gray, etc)", scrie, pe Facebook, Gabriel Tatu-Chițoiu.

Acestea povestește că, "de la o vreme, văd în spitalele noastre cele mai năstrușnice combinații de culori și imprimeuri purtate de medici":

"Mă întreb (retoric) cam ce simte un pacient în plină suferință când la patul său vin medici îmbrăcați în roșu aprins sau în mov, din cap până în picioare, sau cu imprimeuri de tip hula-hula, bora-bora, parcă proaspăt sosiți de pe plajă. Sau, din ce în ce mai des, în culori așa zise antijeg (cenușii, bleumarin închis sau chiar în negru). Să vii îmbrăcat în negru la un pacient conștient, dar aflat în situație critică, în terapie intensivă...sau să ieși îmbrăcat în negru din terapie intensivă pentru a da relații aparținătorilor... nu mi se pare o idee fericită".

Specialistul explică și de ce scrie despre culoarea echipamentelor medicale întrucât a văzut prin București mai multe panouri publicitare uriașe ci chirurgic oncologici, "pozând hollywoodian în expresii sobre, dure", îmbrăcați în negru/bleumarin închis. Mărturisește că la vederea acelei imagini a avut un sentiment "mai degrabă de teamă sau chiar mai mult decât atât și nu de liniște, de încredere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel