De ce nu s-au redeschis și restaurantele. Explicația ministrului Popescu: să mai așteptăm

Restaurant
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a explicat la Camera Deputaților pe baza căror informații a decis Guvernul să nu deschidă restaurantele de la 15 iunie. 

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat luni, la Camera Deputaților, că cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este în interiorul restaurantelor și că el respectă recomandările Institutului Național de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătății și ale medicilor. 

„Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Național de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătății, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai așteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie. Că o fac săptămâna viitoare din punct de vedere populistic sau mai stăm o săptămână și o facem natural practic este același lucru. Dar nu trebuie să dăm peste cap ceea ce spun specialiștii și, dacă ei recomandă, eu cred că ar trebui să-i ascultăm. (...) Eu cred că dacă toți respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise și restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic ", a spus Popescu.

Ministrul Economiei a precizat că țările europene sunt cu două săptămâni și jumătate înaintea României din punct de vedere al izbucnirii epidemiei și nu se poate face o comparație cu acestea.

„Părerea mea este că, dacă în acest moment Institutul Național de Sănătate Publică spune că este pericol, trebuie să-i ascultăm, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în acest weekend. Ați văzut că de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare și nici nu vreau să mă gândesc că ar putea să crească și mai mult decât a fost ieri, de exemplu, 320. Haideți să avem răbdare, că nu mai e mult până când vom putea să mergem liniștiți într-un restaurant în interior sau în exterior, să ne alegem noi, nu să mergem numai afară!”, a spus Virgil Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel