De ce e bine să nu porți lenjerie intimă. Ce se întâmplă în zona intimă

de ce e bine sa nu porti lenjerie intima - FOTO: Freepik@haritanita
De ce e bine să nu porți lenjerie intimă. Ce beneficii ți-ar putea aduce renunțarea la lenjeria intimă.

De ce e bine să nu porți lenjerie intimă. Atunci când nu porți lenjerie intimă, ești, ei bine, gata să acționezi în orice moment - fără chiloți supărători în cale. Lăsând glumele lingvistice la o parte, a merge fără lenjerie intimă poate avea de fapt unele beneficii demonstrabile. Haideți să explorăm câteva dintre motivele pentru care ați putea dori să încercați un stil de viață fără lenjerie intimă.

Beneficiile de a nu purta lenjerie intimă

Datorită diferențelor dintre organele genitale masculine și feminine, bărbații și femeile experimentează beneficii diferite atunci când nu poartă lenjerie intimă, potrivit Healthline.

Pentru femei Iată câteva motive întemeiate pentru care mersul fără lenjerie intimă poate fi benefic pentru organele genitale feminine.

Vezi și: Motivul dezgustător pentru care nu trebuie să bei apă în avion. Ce boli riști

Reduce riscul de a dezvolta infecții cu drojdie

Candida, bacteria responsabilă pentru infecțiile cu drojdie, se dezvoltă în medii calde și umede. Purtarea de lenjerie intimă strâmtă sau din materiale care nu sunt respirabile, cum ar fi bumbacul, poate reține umezeala în zona genitală și favoriza dezvoltarea bacteriilor. Chiar dacă nu există cercetări care să demonstreze în mod clar că mersul fără lenjerie intimă reduce riscul infecției cu drojdie, este important ca, dacă purtați lenjerie intimă, să optați pentru cea mai largă și din bumbac.

Poate ajuta la reducerea mirosului vaginal și a disconfortului vaginal

Când umiditatea, cauzată de transpirație și căldură, este reținută în zona genitală de lenjeria intimă, poate apărea un miros mai pronunțat. Renunțarea la lenjeria intimă poate permite transpirației să se evapore, menținând mirosurile la un nivel minim și reducând iritațiile cauzate de umiditate.

Vezi și: Salata care previne cancerul. Are doar două ingrediente, dar efectele sunt surprinzătoare

Protejează vulva de răni

Labiile, care se află în exteriorul vaginului, sunt alcătuite dintr-un țesut delicat, similar cu cel al buzelor. Lenjeria intimă strâmtă, confecționată din țesături artificiale, poate freca și irita labiile și pielea din jurul lor, ceea ce poate duce la deteriorarea pielii, sângerări sau chiar infecții. Renunțarea la lenjerie intimă, mai ales dacă purtați haine largi, poate reduce sau elimina complet riscul de frecare sau deteriorare.

Vă protejează de reacții alergice sau sensibilități

Multe haine conțin coloranți artificiali, țesături și substanțe chimice care pot provoca reacții alergice cunoscute sub numele de dermatită de contact. Aceasta poate să se manifeste sub forma unor umflături, erupții cutanate, vezicule sau iritații. Reacțiile mai severe pot duce la leziuni ale țesuturilor și infecții. Fără lenjerie intimă, vă expuneți mai puțin riscului de a dezvolta astfel de reacții.

Bărbații experimentează unele dintre aceleași beneficii ca și femeile atunci când aleg să nu poarte lenjerie intimă. Cu toate acestea, există câteva beneficii suplimentare pentru bărbați legate de fiziologia unică a penisului, scrotului și testiculelor.

Previne mâncărimea festivă și alte infecții fungice

Organele genitale calde și umede sunt un teren propice pentru ciuperci precum tinea cruris, ceea ce poate provoca roșeață, iritație și mâncărime la nivelul organelor genitale. Păstrarea organelor genitale ventilate asigură că zona rămâne răcoroasă și uscată, mai ales după perioade prelungite de activitate sportivă, reducând astfel șansele de iritare și rănire.

Vezi și: Obiectul care nu are ce căuta în dormitor. Îți perturbă somnul și provoacă anxietate

Reduce iritațiile

Indiferent dacă purtați sau nu lenjerie intimă, este posibil să experimentați unele iritații ale penisului sau scrotului pe haine. Acest lucru poate cauza iritații și chiar răni, care pot duce la infecții dacă se întâmplă frecvent sau sunt lăsate netratate. Pur și simplu purtând o pereche de blugi sau pantaloni scurți largi și confortabili, fără lenjerie intimă, puteți reduce iritațiile la nivelul organelor genitale.

Precauții legate de nepurtarea lenjeriei de corp

Să nu purtați lenjerie intimă nu este un leac miraculos pentru toate problemele genitale. Totuși, există câteva precauții pe care ar trebui să le luați în considerare:

- Nu purtați haine strâmte atunci când mergeți fără lenjerie intimă. Hainele strâmte pot continua să irite vulva sau penisul și scrotul. De fapt, acestea pot cauza mai multe iritații din cauza materialului aspru din care sunt confecționate.

De asemenea, puteți experimenta în continuare infecții cu drojdie sau mâncărime dacă purtați haine strâmte care nu permit ventilația adecvată.

- Schimbați și spălați hainele în mod regulat. Organele genitale conțin multe bacterii. Asigurați-vă că vă schimbați și spălați hainele în mod regulat, mai ales cele care au venit în contact cu zona genitală. Ca regulă generală, purtați hainele doar o singură dată după ce au atins organele genitale și spălați-le înainte de a le purta din nou.

- Nu probați haine noi. Nu numai că puteți transfera propriile bacterii pe hainele noi pe care le încercați în magazin, dar vă puteți expune și bacteriilor de la alte persoane. Astfel, vă puteți expune riscului de infecții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel