De ce e bine să mănânci câte puțin din toate. Sfatul endocrinologului

Produsele lactate trebuie incluse în dieta zilnică
EXCLUSIV
Medicul endocrinolog Alina Antonela Burlacu a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre greșelile pe care le fac oamenii când țin diete.

Invitată la Interviurile DC News și DC Medical, Alina Antonela Burlacu, medic endocrinolog, a afirmat că înainte de a deveni pacienți, oamenii apelează la numeroase diete, luate de pe Internet, și ajung mai greu la nutriționist. 

”Toată lumea încearcă o grămadă de diete și ce vreau să spun este că: decât să ții o dietă și să te lași, apoi altă dietă și iar te lași; rata metabolismului scade; mai bine mănânci câte puțin din toate, îți faci micile pofte, pentru că din cauza asta se și ajunge la efectul de yo-yo sau ce se mai întâmplă. Pacienții țin foarte multe diete până ajung la medic”, a mai spus Alina Antonela Burlacu.

Potrivit acesteia, topul 3 cele mai bune diete, recomandate de specialiștii americani, sunt „intermitent fasting” (postul intermitent), dieta mediteraneană și dieta DASH - în care se mănâncă cam ca în dieta mediteraneană, adică foarte mult pește, fructe de mare, ulei de măsline și legume, mai puțină carne, doar fără sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel