De ce e bine să faci dus seara. Ce spun experții

Dermatologii australieni sunt de acord că dușul seara, mai degrabă decât dimineața, este mai bun pentru sănătatea pielii pe termen lung și ajută la prevenirea acneei, dermatitei și a deshidratării.

În timp ce unii preferă să se trezească cu o explozie caldă de apă - iar alții nu-și pot imagina că vor dormi fără un duș rapid - experții au stabilit care este cel mai bun moment al zilei pentru a face baie, notează DailyMail

Dr. Leona Yip consideră că dușul nocturn timp de doar patru minute este suficient pentru a elimina poluarea de pe parcursul zilei, fără a provoca daune pielii.

„Dimineața, pielea ta nu a fost expusă la murdărie sau praf", a spus ea pentru FEMAIL.

„Evident, dacă trăiești într-o climă mai caldă precum Brisbane, oamenii ar trebui să se spele o dată sau de două ori pe zi pentru a scăpa de acea mizerie, dar de cele mai multe ori nu este necesar."

Dacă sunteți predispus la probleme ale pielii și faceți duș cu apă caldă pentru perioade îndelungate de timp, acest fapt ar putea să înrăutățească starea pielii.

„Dacă sunteți tipul de persoană care face dușuri de două ori pe zi, asigurați-vă că utilizați un sistem de igienizare fără săpun și că vă hidratați după duș", a spus ea.

Expertul Dr. Dr Natasha Cook consideră că ar trebui să fii poți să faci duș, fie dimineața, fie seara, atât timp cât iei măsuri pentru a-ți proteja pielea și a nu „curăța prea mult".

De exemplu, în loc să folosească un produs asemănător săpunului care face spumă, ea recomandă să încercați un ulei de duș.

Cu toate acestea, aceasta spune că există multe beneficii pentru a vă îmbăia seara, în special pentru că scăpați de poluanții de pe parcursul zilei.

„Aceasta include atât poluarea mediului (da, se acumulează multă poluare pe piele și produce daune și inflamații radicale gratuite), cât și poluare metaforică", a spus ea.

„Un duș cald relaxează mușchii, vă calmează sistemul nervos central (mai ales atunci când folosiți apă rece) și vă ajută să dormiți mai bine".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel