De ce articulațiile sportivilor îmbătrânesc mai repede
28 mai 2021, 17:05

Sportivii fac crampe musculare de obicei când fac brusc un efort foarte mare
Medicul Liviu Ojoga, șeful secției de Ortopedie-Traumatologie, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical de ce articulațiile sportivilor ”îmbătrânesc” mai repede.

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, medicul Liviu Ojoga, șeful secției de Ortopedie-Traumatologie, a vorbit despre afecțiunile pe care le pot dezvolta sportivii. Acesta a spus că articulațiile sportivilor de performanță ”îmbătrânesc mai repede”. ”Da, pe de o parte este un sindrom de overuse (utilizare excesivă), pe de altă parte - accidentele sportive pe care le au de-a lungul carierei”, afirmă medicul Liviu Ojoga.

Sanador

Halterofilii, tenismenii și canatorii sunt acei sportivi predispuși la afecțiuni la umărului. Medicul Ojoga a explicat că sunt două mari categorii de afecțiuni ale umărului. Prima este cea a afecțiunilor traumatice, de tip traumatologic sportiv. Acestea apar la pacienții tineri, spune dr Liviu Ojoga. Potrivit acestuia, cele mai întâlnite boli traumatologice sunt luxațiile de umăr, fracturi și leziuni tendinoase. A doua categorie de afecțiuni ale umărului sunt leziunile degenerative - aici este vorba de patologia vârstei a treia - care sunt compuse din leziuni cartilaginoase, artroză care poate apărea la nivelul umărului, nu doar a șoldului sau a genunchilor.

Medicul Liviu Ojoga, specialist în Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic Sanador din București a vorbit și despre motivul pentru care tenismeni faimoși ca Federer sau Nadal nu fac niciodată leziuni ale coafei rotatorilor - puteți vedea în video-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?