La vârsta a doua, prevenția...
Experți de la Universitatea Oxford analizează cum o infecție anterioară afectează a doua expunere la virusul COVID, dar și ce fel de răspuns imunitar e necesar ca oamenii să fie protejați de reinfectare. Aprobarea pentru acest studiu a venit săptămâna trecută. Vor fi recrutați peste 60 de voluntari sănătoși, între 18 și 30 de ani, pentru a participa la cele două faze separate de cercetare. Într-o primă etapă se va analiza cantitatea necesară pentru reinfectare, iar în a doua fază - toți participanții vor fi expuși virusului.
Voluntarilor li se vor face teste periodic, scanări RMN ale plămânilor și inimii. ”Când îi reinfectăm pe acești participanți, vom ști exact cum a reacționat sistemul lor imunitar la prima infecție COVID, când apare a doua infecție și cantitatea exactă de virus la care au fost expuși. Pe lângă îmbunătățirea înțelegerii noastre în privința bolii, acest lucru ne poate ajuta să proiectăm teste care pot prezice cu exactitate dacă oamenii sunt protejați”, a precizat Helen McShane, profesor de Vaccinologie, unul dintre coordonatorii studiului, arată digi24.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...