De ce are hârtia igienică termen de valabilitate. Cât poți să o folosești. Ce se întâmplă dacă o păstrezi în baie

hartia igienica - FOTO: Freepik@pixel-shot.com
De ce are hârtia igienică termen de valabilitate. Cât poți să o folosești după ce ai desfăcut pachetul.

De ce are hârtia igienică termen de valabilitate. Hârtia igienică nu expiră dacă este depozitată în mod corespunzător într-un loc răcoros și uscat. În mod ideal, hârtia igienică trebuie depozitată în ambalajul original sau într-un recipient etanș sau impermeabil. Atunci când este depozitată, hârtia igienică trebuie protejată de umiditate, de lumina soarelui și de temperaturi extreme.

Hârtia igienică, termen de valabilitate

Din punct de vedere tehnic, hârtia igienică poate expira, dar nu atât de repede pe cât ați putea crede. În plus, sunt șanse mici să păstrați hârtie igienică timp de zeci de ani. Folosim hârtie igienică în fiecare zi și consumăm numeroase role în fiecare an.

Hârtia igienică poate dura luni, ani sau chiar decenii dacă este depozitată corespunzător. Acesta este motivul pentru care oamenii cumpără de obicei hârtie igienică în vrac. Dacă găsiți o rolă veche de hârtie igienică în dulapul dvs. încă în ambalajul original, sunt șanse mari să fie încă bună de folosit.

Dacă hârtia igienică nu este depozitată în mod corespunzător, aceasta poate aduna praf și murdărie. Hârtia igienică care se udă sau chiar umedă va fi, de asemenea, un magnet pentru dezvoltarea mucegaiului.

Nu este recomandat să folosiți hârtie igienică mucegăită, potrivit House Hold Blogger.

Vezi și: Osteodensitometria, standarul de aur pentru depistarea osteoporozei. Diana Manonescu: Durează câteva minute. Rezultate precise

Care este durata de viață a hârtiei igienice

Nu există o durată de viață standard pentru hârtia igienică, deoarece hârtia igienică nu expiră decât dacă este expusă la umiditate sau murdărie. Hârtia igienică este biodegradabilă, așa că, atunci când este expusă la intemperii, se descompune în 5 săptămâni.

Dacă vă păstrați hârtia igienică într-un recipient sau dulap rezistent la umiditate, aceasta poate dura ani de zile. Atunci când hârtia igienică este depozitată într-un mediu cald și umed, ați putea începe să vedeți sau să mirosiți mucegaiul care crește.

Producătorii pun o dată de expirare pe hârtia igienică, dar ați fi surprins să știți că hârtia dvs. igienică poate dura luni, ani sau chiar decenii. Cât timp rămâne bună poate depinde de modul în care depozitați hârtia igienică.

De ce hârtia igienică are o dată de expirare

Hârtia igienică are o dată de expirare doar pentru a încuraja consumatorii să cumpere mai mult. Dacă observăm că pastele noastre preferate, sau orice alt produs alimentar, a depășit data de expirare, le aruncăm automat.

Acest lucru nu ar trebui să se întâmple în cazul hârtiei igienice. Dacă hârtia dvs. igienică este depozitată într-un dulap uscat și răcoros, cel mai probabil este încă utilizabilă după data de expirare. Chiar mai bine dacă este încă în ambalajul original.

Vezi și: Cancerul care în câteva luni ajunge din stadiul 1 în stadiul 3. Ucigașul instantaneu. Evoluție fulminantă. Balonarea și creșterea abdomenului, semnale de alarmă

Cât timp durează hârtia igienică în pachet?

Depozitarea hârtiei igienice în ambalajul original este cel mai bun mod de a vă asigura că hârtia igienică durează cât mai mult timp. În funcție de marcă și de tipul de hârtie pe care îl folosesc, rolele de hârtie igienică pot dura ani de zile.

Ambalajul original din plastic al hârtiei igienice este, de obicei, rezistent la apă și la praf. Cei mai mulți oameni își depozitează hârtia igienică sub chiuvetă, iar aceasta pare o idee bună.

Până când țeava de apă a chiuvetei are o scurgere și aveți o mizerie imensă și neglijentă sub chiuvetă. Specialiștii recomandă să păstrăm hârtia igienică în ambalajul original sau cel puțin să cumpărați un recipient etanș în care să o depozitați. Acest lucru are ca scop prelungirea duratei de viață a hârtiei igienice și protejarea împotriva accidentelor.

Se deteriorează hârtia igienică?

Hârtia igienică nu se deteriorează odată cu vârsta, însă este concepută pentru a se dizolva în toaletele și sistemele noastre de canalizare. Hârtia igienică se poate dizolva în apă în 5 secunde.

Cu trecerea timpului, hârtia dvs. igienică ar putea fi mai slabă decât atunci când ați cumpărat-o prima dată, dar probabil că nu se va deteriora decât dacă este expusă la intemperii. Hârtia igienică se poate descompune destul de repede, în câteva săptămâni.

Vezi și: Trei rețete tibetane pentru o viață lungă și sănătoasă

Ce se întâmplă dacă hârtia igienică este păstrată necorespunzător

Folosirea hârtiei igienice mucegăite nu este niciodată o idee bună. Inhalarea mucegaiului, sau chiar atingerea acestuia, poate cauza probleme grave de sănătate pentru oameni și animale de companie.

Mucegaiul poate crește pe hârtia igienică, dar numai dacă hârtia igienică a fost expusă la multă umezeală sau a fost udă. Mucegaiul poate crește pe aproape orice suprafață care este umedă, inclusiv pe hârtia igienică.

Mucegaiul negru este cel mai frecvent tip de mucegai care crește pe hârtia igienică. Dacă simțiți un miros de mucegai, de stătut sau dacă vedeți mici pete de mucegai întunecate care cresc pe hârtia igienică, ar trebui să aruncați rola.

Nu ar trebui să folosiți hârtie igienică mucegăită. Se știe că mucegaiul declanșează simptome asemănătoare alergiilor atunci când este inhalat sau intră în contact cu pielea dumneavoastră. Deoarece hârtia igienică intră în contact cu pielea dumneavoastră, este mai bine să nu folosiți hârtie igienică mucegăită.

Din fericire, hârtia igienică este o necesitate de bază. Folosirea hârtiei igienice mucegăite ar putea declanșa o alergie la mucegai.

Ce se întâmplă cu hârtia igienică depozitată în baie

Puteți depozita hârtia igienică în baie, doar asigurați-vă că spațiul de depozitare este uscat. Nu este cea mai bună idee să depozitați hârtia igienică sub chiuvetă, chiuveta ar putea avea scurgeri și toată hârtia igienică s-ar strica.

O baie are, de asemenea, cea mai mare umiditate din casă, astfel încât hârtia igienică este mai probabil să atragă mucegai dacă este depozitată în baie.

Vezi și: Retenția de apă, problemă obișnuită sau semn al unei boli. Ce trebuie să știi. Ce complicații grave poate avea

Cum depozitați hârtia igienică în baie

Dacă baia este singura ta opțiune pentru a depozita hârtia igienică, ar trebui să îți procuri un recipient etanș. Acest recipient va asigura că nici umezeala din aer sau apa de la țevile cu scurgeri nu va deteriora hârtia igienică.

Hârtia igienică poate ocupa mult spațiu în baie, așa că vă recomandăm să păstrați 6 role într-un recipient etanș în baie, iar restul stocului în dulapul de lenjerie sau într-un recipient depozitat în alt loc al casei.

Vezi și: De ce avem păr pubian. Care este rolul acestuia. Ce afecțiuni poți avea dacă ai prea mult păr în zona intimă

Cum depozitezi hârtia igienică sub chiuvetă

Cei mai mulți oameni își depozitează hârtia igienică sub chiuvetă, iar acesta pare a fi locul perfect pentru hârtia igienică - până când chiuveta are scurgeri și aveți o mizerie neglijentă sub chiuvetă. Există o modalitate de a împiedica acest lucru să se întâmple și de a păstra în continuare hârtia igienică sub chiuvetă, trebuie doar să vă procurați un recipient etanș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel