Dacă faci vaccinul contra gripei 6 ani la rând, îți reduci riscul de demență cu 14%. STUDIU
05 oct, 09:15

Vaccin
Un nou studiu realizat pe 70.000 de oameni arată că dacă faci timp de șase sau mai mulți ani la rând vaccinul contra gripei ți se reduce riscul de a dezvolta demență cu 14%.

Oamenii de știință cred că vaccinurile anuale, precum este vaccinul contra gripei, întăresc treptat sistemul imunitar îmbătrânit.

Pentru acest nou studiu, publicat în jurnalul Vaccine (link direct studiu) cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Saint Louis a urmărit aproape 70.000 de oameni cu vârsta peste 60 de ani.

Ei au monitorizat câți au făcut un vaccin anual împotriva gripei și dacă au dezvoltat ulterior demență.

Experții spun că nu există dovezi care să arate că gripa cauzează demență, ci mai degrabă este vorba de beneficiul administrării vaccinului mai târziu în viață.

G Ad:

Nu a existat nicio descoperire majoră în tratamentul pentru Alzheimer de zeci de ani - dar acum oamenii de știință cred că vaccinurile, cum ar fi cel pentru gripă, ar putea juca un rol important în scăderea creșterii incidenței demenței la pacienți.

Analiza datelor colectate în studiu aratat o diferență mică între cei care nu au făcut niciun vaccin și cei imunizați anual timp de 4-5 ani. Dar, odată ce au au trecut de șase ani consecutivi sau mai mult, riscul de demență a scăzut în medie cu 14%.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri