CYPROHEPTADINUM - prospect

Foto: Pixabay
CYPROHEPTADINUM - prospect. Acţiune: Antialergic antihistaminic H1 din generaţia 1, cu efect sedativ moderat, efect antimuscarinic, antagonist serotoninergic şi blocant al canalelor de calciu.

CYPROHEPTADINUM - prospect

Denumirea comericală: CIPROHEPTADINA, PERITOL

Prezentare: comprimate

Indicații: Rinită alergică şi vasomotorie, dermatită de contact şi alte dermatoze alergice pruriginoase, prurit în varicelă, reacţii locale la înţepături de insecte, alergii medicamentoase, profilaxia reacţiilor alergice la sânge şi plasmă, adjuvant în tratamentul şocului anafilactic; cefalee vasculară şi histaminică; sindrom Dumping postgastrectomie, hipermotilitate intestinală prin carcinoid, carcinoid gastric secretor de serotonină şi histamină; inapetenţă, mai ales la copii.

Contraindicații: Glaucom cu unghi îngust, stenoză pilorică, adenom de prostată, bătrâni, debilitaţi, copii < 2 ani. Nu se asociază cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO).

Atenție!: Prudenţă în astmul bronşic, hipertiroidism, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială (HTA). Prudenţă când se asociază cu băuturi alcoolice, deprimante centrale, antidepresive triciclice. Prudenţă în timpul sarcinii şi alăptării. Prudenţă la şoferi şi persoane cu activităţi de precizie.

Reacții adverse: Somnolenţă, uscăciunea gurii, anorexie, tulburări de micţiune, ameţeli, confuzie şi ataxie, fenomene de excitaţie la copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel