Curs de formare în tehnici avansate de resuscitare pentru personalul medical de la SJU Zalău

Curs formare resuscitare
Un curs de formare în tehnici avansate de resuscitare a fost organizat pentru medici și asistenți medicali de la SJU Zalău, cursul fiind recunoscut la nivel european.

Un număr de 24 de medici și asistenți medicali din Spitalul Județean de Urgență Zalău (SJUZ) au participat la o sesiune‑pilot de formare în domeniul tehnicilor avansate de resuscitare (Advanced Life Support), organizată după o metodologie standardizată și recunoscută la nivel european. 

Cursul a fost susținut de 14 cadre medicale de specialitate, formatori certificați ai Consiliului Național Român de Resuscitare (CNRR). Medicii și asistenții medicali au exersat în moduri practice cum să recunoască simptome de atac cerebral și de stop cardio-respirator și cum să intervină corect în asemenea situații, prin oferirea de suport vital avansat pentru salvarea vieții pacienților, potrivit CJ Sălaj. 

„Prin acest program am pregătit după ultimele standarde, atât în privința ghidurilor de resuscitare cât și a normelor de educație în resuscitare, primul grup de medici și asistente din Spitalul Județean de Urgență Zalău. Intenția noastră este de a continua aceste sesiuni de formare pentru întregul grup de cadre medicale țintă a Spitalului Județean Sălaj. Este pentru prima dată, în experiența noastră de 15 de ani, când un spital dorește să instruiască peste 130 de cadre medicale în tehnici avansate de resuscitare și o companie privată ne finanțează să livrăm acest curs. Ne dorim ca acest exemplu de la Zalău să nu rămână unicat, ci să fie urmat de alte spitale”, a declarat Dr. Valentin Georgescu, Directorului programului și Președintele Consiliului Național Român de Resuscitare, entitate neguvernamentală afiliată Consiliului European de Resuscitare.

Sesiunea de formare pilot s-a derulat în cadrul Acordului de cooperare semnat în toamna acestui an între Consiliul Județean Sălaj, TenarisSilcotub și SJUZ. Dat fiind caracterul pilot al acesteia, cei 24 de participanți au reprezentat secții medicale cu impact major în domeniul de formare abordat: Unitatea de Primiri Urgențe, Cardiologie, Anestezie și Terapie Intensivă, Neurologie, secții localizate în pavilioanele exterioare, respectiv Pneumologie și Infecțioase, dar și alte secții precum Chirurgie, ORL, Medicină Internă și Ortopedie.

Din perspectiva Consiliului Județean Sălaj, anul 2019 a reprezentat un vârf în ceea ce privește dotarea cu aparatură și echipamente medicale a Spitalului Județean de Urgență Zalău, autoritatea județeană afirmând acest efort și cu o preocupare în ceea ce înseamnă pregătirea constantă a personalului medical, toate aceste demersuri conducând către o mai bună îngrijire a sănătății pacienților unității spitalicești. De unde și promovarea unor astfel de proiecte spre partenerii socio-economici prezenți în comunitatea locală, îmbunătățirea continuă a calității serviciilor oferite pacienților reprezentând o constantă preocupare a acestui parteneriat existent la nivel local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel