Curmalele, beneficii pentru sănătate. Ce boli țin la distanță

Curmalele sunt adesea asociate cu desertul, pentru dulceața lor naturală și aroma bogată. Aceste fructe pot avea și multiple beneficii pentru sănătate. 

Curmalele sunt bogate în nutrienți


Trei curmale au aproximativ 200 de calorii, 54 de grame de carbohidrați cu aproximativ 5 grame sub formă de fibre, un gram de proteine ​​și zero  grăsimi. Această porție furnizează, de asemenea, cantități mai mici dintr-o gamă largă de nutrienți, inclusiv vitamine B, vitamina K, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc și mangan.


Antioxidanți


Pe lângă conținutul lor de vitamine și minerale, curmalele sunt bogate în antioxidanți care protejează sănătatea. O lucrare recentă, publicată în Journal of Pharmacy & BioAllied Sciences, afirmă că acestea sunt o sursă bună de antioxidanți naturali, care pot fi utilizați pentru gestionarea bolilor legate de stresul oxidativ. Stresul oxidativ apare atunci când există un dezechilibru între producerea de radicali liberi care dăunează celulelor și capacitatea organismului de a contracara efectele lor dăunătoare. Este un precursor al îmbătrânirii și al deteriorării celulare care poate duce la boli. Curmalele conțin, de asemenea, compuși antiinflamatori și antimicrobieni, ceea ce înseamnă că pot juca, de asemenea, un rol în combaterea bolilor infecțioase.

Alte cercetări au arătat că aceste fructe conțin mulți antioxidanți, inclusiv carotenoizi, polifenoli (de exemplu, acizi fenolici, izoflavoni, lignani și flavonoizi), taninuri și steroli. De asemenea, au proprietăți anti-fungice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel