Curmalele au zeci de beneficii: șapte motive să le consumi zilnic

Curmalele au zeci de beneficii. Foto: Freepick @ azerbaijan_stockers
Curmalele au zeci de beneficii, de aceea medicii te sfătuiesc să le incluzi în dieta zilnică.

Curmalele sunt deosebit de valoroase pentru vegetarieni, deoarece conțin substanțe necesare funcționării normale a organismului și care nu se găsesc în produsele de origine vegetală. 

Curmalele au câteva beneficii cu adevărat importante pentru sănătate, cum ar fi creșterea energiei, a conținutului de fier din organism, dar și îmbunătățirea digestiei. Sunt bogate în diferiți nutrienți, fibre și antioxidanți. Aceste fructe uscate sunt benefice pentru tratamentul diferitelor boli datorită proprietăților lor antiinflamatorii, antioxidante și antitumorale.  

Proprietățile utile ale curmalelor

 

Hrănesc creierul. Aceste fructe uscate conțin fosfor, care joacă un rol important în nutriția creierului. Din acest motiv, se recomandă includerea curmalelor în dieta persoanelor care desfășoară muncă intelectuală. Curmalele coapte conțin vitaminele A, C, B1, B2 și niacină. În plus, sunt o sursă excelentă de sodiu, magneziu și calciu.

Uleiul de cătină, beneficii pentru piele. Șterge ridurile și petele pigmentare. Cum să îl prepari

Previn dezvoltării anemiei. Curmalele sunt cea mai bogată sursă de fier. 100 de grame de fructe conțin aproximativ 10% din aportul zilnic recomandat de mineral. Prin urmare, curmalele trebuie consumate pentru prevenirea și tratamentul anemiei.

Saturează corpul cu proteine. Curmalele sunt o sursă excelentă de proteine, care ne ajută să ne menținem în formă și să avem mușchii puternici. Mulți sportivi profesioniști consumă mai  fructe uscate pe zi pentru a oferi mușchilor niveluri optime de proteine.

Îmbunătățesc sănătatea oaselor. Curmalele sunt bogate în seleniu, mangan, cupru și magneziu, mineralele necesare pentru a menține sănătatea oaselor, pentru a le consolida structura și pentru a preveni afecțiuni precum osteoporoza. Acestea ar trebui să fie consumate de toți cei care suferă de osteoporoză sau de orice altă boală osoasă.

Kaki, conținut ridicat de fibre și vitamina A. Scade colesterolul și menține sănătatea ochilor

Stimulează digestia. Persoanele care suferă de constipație ar trebui să includă curmalele în dieta zilnică. La urma urmei, ele normalizează digestia și îmbunătățesc tranzitul intestinal, deoarece conțin o cantitate mare de fibre. În plus, curmalele reduc riscul de cancer de colon.

Îmbunătățesc aspectul pielii. Vitaminele C și D cresc elasticitatea pielii și o mențin moale și netedă. Curmalele trebuie consumate de toate persoanele cu probleme dermatologice. Și mai ales de persoanele care au pielea uscată din cauza expunerii zilnice la condiții meteorologice extreme.

12 beneficii ale uleiului de pește. Ajută ochii, reduce depresia, previne boala Alzheimer și ADHD

Normalizează tensiunea arterială. Curmalele sunt bogate în magneziu, reglează tensiunea arterială prin relaxarea mușchiului inimii și a vaselor de sânge. În plus, fructele uscate sunt bogate în potasiu, un mineral care este benefic pentru sănătatea întregului sistem cardiovascular.

Curmalele au capacitatea de a echilibra efectul sodiului care intră în organism cu alimente. Și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Poți folosi curmalele în scopuri de sănătate numai după consultarea medicului.

La fel ca nucile și migdalele, curmalele sunt o gustare ideală între mese. Conțin glucoză, care oferă un plus de energie și care va dura și mai mult dacă vei adăuga și un pumn de nuci la gustarea ta delicioasă. În același timp, vitaminele vor stimula activitatea creierului. Nu în ultimul rând, curmalele și nucile sunt folosite, deseori, în alimentația sportivilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel