Curcumina, ingredientul principal din turmeric, utilizată cu suces în cancerul osos

Curcumina, ingredientul principal din turmeric, ar putea fi folosită pentru terapii mai eficiente la persoanele cu osteosarcom, cea de-a doua cauză a morții din cauza cancerului la copii.

O echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Washington a dezvoltat un sistem de administrare a medicamentelor care utilizează curcumina, care inhibă cu succes celulele canceroase osoase, favorizând, totodată, creșterea celulelor osoase sănătoase.

Echipa de cercetători din care fac parte Susmita Bose, Herman și Brita Lindholm, profesori de școală la Facultatea de Inginerie Mecanică și Materiale, precum și studentul absolvent Naboneeta Sarkar, au publicat cercetarea lor în revista ACS Applied Materials and Interfaces.

Pacienții tineri cu cancer osos sunt adesea tratați cu doze mari de chimioterapie înainte și după intervenția chirurgicală, încă chimioterapia are multe efecte secundare dăunătoare. Cercetătorii doresc să dezvolte opțiuni mai bune de tratament, mai ales după o intervenție chirurgicală, atunci când pacienții încearcă să se recupereze în urma leziunilor osoase, în același timp în care iau medicamente dure pentru a suprima creșterea tumorii.

Turmericul, util în tratarea cancerului

Turmericul este un condiment folosit în gătit, dar a fost utilizat și ca medicament timp de secole în țările asiatice, iar ingredientul său activ, curcumina, s-a dovedit a avea capacități antioxidante, antiinflamatoare și de a construi oase. S-a demonstrat, de asemenea, că împiedică diferite forme de cancer. "Vreau ca oamenii să știe efectele benefice ale acestor compuși naturali", a spus Bose. "Biomoleculele naturale derivate din aceste produse pe bază de plante sunt ieftine și o alternativă mai sigură la medicamentele sintetice".

Cu toate acestea, atunci când este administrat oral ca medicament, compusul nu poate fi absorbit bine în organism. Se metabolizează și se elimină prea repede.

Imprimanda 3D, pentru „construirea” oaselor pentru implant

În studiul lor, cercetătorii au folosit imprimanta 3D pentru a construi schelete osoase din fosfat de calciu. Deși majoritatea implanturilor sunt în prezent fabricate din metal, astfel de schelete ceramice, care sunt mai degrabă oase reale, ar putea fi folosite într-o zi ca material de grefă, după operația de cancer osos.

Cercetătorii au încorporat curcumina, încapsulată într-o veziculă de molecule de grăsime, în os, permițând eliberarea treptată a chimicalelor.

Cercetătorii au descoperit că sistemul lor a inhibat creșterea celulelor de osteosarcom cu 96% după 11 zile, comparativ cu cele netratate. Sistemul a favorizat, de asemenea, o creștere sănătoasă a celulelor osoase.

„Acest studiu deschide o nouă eră de integrare - în cazul în care tehnologia de imprimare 3D modernă este cuplată cu utilizarea în condiții de siguranță și eficiență a medicinei alternative, care poate oferi un instrument mai bun pentru ingineria țesutului osos”, a spus Bose.

Cercetătorii cominuă să studieze beneficiile integrării altor compuși naturali în tehnologia biomedicală.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel